Az Örökké Való májusi adása

2024. 05. 26. | | 2024. 05. 24.

 

 

Az Örökké Való májusi adása 

2024.05.26. - Május minden évben a családok hónapja. A Családok Nemzetközi Napját az ENSZ kezdeményezésére május 15-én tartjuk. Mi a titka a boldog családi életnek? Az egyház azt mondja akkor tudjuk megélni a szeretet, ha az emberek annak a "használati utasításai" szerint élünk, akitől a szeretet származik, Istentől. A szeretet élő valami, növekszik, fejlődik, célirányos, belső dinamikája van. És minden attól függ, hogy elfogadjuk-e a szeretet szabályait, képesek vagyunk-e akár megküzdeni érte. Mai adásunkban két boldog család életébe pillanthatunk be, akik elhitték boldog házasságok nem csak a múltban kötődtek.

Sokan vannak, akik vágyódnak a boldog családi életre. arra, hogy gyermekeik legyenek, másfelől nem tudják, hogyan boldoguljanak a rohanó hétköznapok kihívásaival, a teljesítendő feladatok szorításaival. Pedig meg kell találni a helyét az együtt töltött időnek, az egymásra figyelésnek, mert ezek nélkül egy idő után könnyen válik nyomasztóan szürkévé minden családi kapcsolat. A házaspárok jelentős része szívesen tenne annak érdekében, hogy kapcsolatuk elevenségét megőrizzék, de ehhez külső segítségre lenne szükségük.

Szeretjük idealizálni a múltat, és arra gondolunk, hogy csak régen tudtak boldogabb házasságban élni, a családi kapcsolatok csak a múltban jelentettek stabilitást, biztonságot, gondoskodást, szeretetet az emberek számára. A fiatalok pedig ma is erre vágyódnak, azok is, akik jó példát láttak és azok is, akik széthullott családban nőttek fel. Mert a mai világ is alkalmas a boldog családi életre.

Tartsanak velünk legközelebb az Örökké Való nyári adásában!

Székesfehérvári Egyházmegyei Stúdió

 


© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk