DM pelenkaátadás Érden - beszámoló

2020. 02. 18. | | 2020. 02. 18.

 

 

 

 

2020.02.18. – 10 éves a gyümölcsöző együttműködés a dm üzletlánc és a Katolikus Karitász között, amit egy szülinapi tortával kísért pelenkaátadáson ünnepeltünk meg Érden. Érd-Postástelep Kármelhegyi Boldogasszony plébánia közösségi termében gyülekeztek a családok, hogy átvehessék a fél évre szóló pelenkamennyiséget, amely, mint mondta Piroska, az egyik jelen lévő anyuka és nagymama, nagy segítséget jelent a családjuknak, és hálásan köszöni. A jelen levő 10 család nagy része az Érdi Tanodát rendszeresen látogatja, így az ottani önkénteseknek – akik közül néhányan karitász önkéntesek is – rálátásuk van a családok szociális helyzetére és rászorultságára.

A pelenkaátadón jelen volt még többek között Joubert Lászlóné, a Katolikus Karitász gazdasági vezetője, a dm képviseletében Hittner Krisztina, PR és ügyfélszolgálati csoportvezető, valamint Sinkovicsné Máté Hortenzia, a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász igazgatóhelyettese. Mint Joubert Lászlóné elmondta, a dm támogatása a 10 év alatt közel 170.000.000,- Ft értékű segítségnyújtás, amely országszerte 2600 családhoz jutott el. Hittner Krisztina kiemelte, hogy adományuk rászorulókhoz történő eljuttatásában a Katolikus Karitász apparátusára, önkéntes csoportjaira támaszkodnak. Mindketten hangsúlyozták az eddigi együttműködés fontosságát és a jövőbeli folytatásba vetett szándékukat.

A tortaevést a gyerekek játékos zsibongása kísérte, amelyet követően kiosztásra kerültek az adományok. A Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász munkatársa a jelen lévő családok számára tartós élelmiszercsomagot nyújtott át.

Köszönjük az érdi csoportvezetők és önkéntesek háttérszolgálatát!

Karitász

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk