Első csütörtöki Eucharisztia ünnep (Székesegyház) - beszámoló

2015. 12. 03. | | 2015. 12. 04.

 

 

Meg kell ismerni Krisztust

2015.12.03. - Advent időszakában is összegyűltek a Székesfehérvár hívei, hogy közösen imádkozzanak a hónap első csütörtökén a Spányi Antal püspök vezetésével, egyházunkért, a papi hivatásokért, a családokért. A liturgikus év első alkalmának a Székesegyház adott helyet.

A szentmise elején Horváth Imre plébános köszöntötte a főpásztort, paptestvéreit és a hónapról-hónapra egybegyűlt híveket.

A megyés püspök beszédében megemlékezett Xavéri Szent Ferenc, - a jezsuita misszió megalapítójának - ünnepnapjáról, aki elment, hogy idegen népeknek hirdesse az evangéliumot, mert Krisztus szeretete sürgette. „Tanította a gyermekeket, gyóntatott, kollégiumot szervezett misszionáriusok képzésére. Egész falvakat térített meg, sokszor aludni sem volt ideje a keresztelések, a szertartások miatt.”

A jezsuita misszionárius példájához kapcsolódva a főpásztor arra szólított fel: „Meg kell ismerni Krisztust, hogy mind több embert nyerjünk meg az Ő igazságának. Nekünk nem idegen földön, hanem itt kell megőriznünk a kereszténységet, Európa kultúráját, az emberek gondolkodásában, a körülöttünk elő emberek életében, akiket ránk bíztak.”

Elmélkedésében a megyés püspök arra kérte az Oltáriszentségben jelenlevő Krisztust, ebben az adventben engedje meg, hogy apostolai lehessünk. Őszinte, egyszerű tanúságtételünkön keresztül erősödjön meg a kereszténység körülöttünk. Ez az időszak a készület örömével ajándékozzon meg bennünket, engedje meg az Úr, hogy valóban rátaláljunk életünk adventjében.

 

Homília meghallgatása: 

BPK
Képek: Somogyi Tamás
Videó: Somogyi Tamás és BPK

 


 

Korábbi év beszámolója:

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár


< 2023. január >
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

 

 

 


 

  


 

 


 

 


 

 
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk