A Fehérvári Karácsony Cd bemutatója a Püspökség udvarán

2009. 11. 28.

 

cd borító

 

A Székesfehérvári Püspökség és a Vörösmarty Színház közös karácsonyi lemezét a Fehérvári Karácsony 2009 Cd-t november 28-án, szombaton délután 4 órakor az első adventi gyertyagyújtás alkalmával mutatják be.

A lemezen klasszikus magyar írók művei mellett fehérvári költők versei is szerepelnek, fehérvári színészek tolmácsolásában. Drahos Béla fuvolaművész és Kardos Kálmán zongoraművész Bach, és Handel műveket játszanak, klasszikus karácsonyi dalokat énekel a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium vegyeskara, Auth Ágnes vezényletével. A lemez teljes bevételét a Szent György Kórház Gyermekosztálya számára ajánlják fel, EKG gép vásárlására. A bemutatón Vasvári Csaba igazgató tolmácsolásában hangzik fel Móra Magda: Karácsonyfa című verse.

A hagyománynak megfelelően a Székesfehérvári Egyházmegye fenntartásában működő oktatási intézmények diákjai, óvodásai szerepelnek a szombati adventi udvari gyermekprogram alkalmával. Az első adventi gyertyagyújtáson Szent Margit Általános Iskola Bicskei Szent László tagiskolájának diákjai szerepelnek.

Köszöntőt mond Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató, Spányi Antal megyés püspök adventi gondolataival vezet be az ünnepkörbe.

 


 

Adventi udvar nyitvatartása és programjai:
0912adventplakat.pdf (53 kB)
0912adventleporello.pdf (3 MB)

Nyomtatóbarát formában: 
adventiudvar2009nyomtatobarat.pdf (85 kB)

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk