A móri Szent Erzsébet Iskola ünnepe - beszámoló

2022. 11. 18. | | 2022. 11. 19.

 

 

 

„Tegyétek boldoggá az embereket!”

2022.11.18. - Szent Erzsébet napján Főtisztelendő Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató atya mutatott be szentmisét a diákoknak, pedagógusoknak, szülőknek, vendégeknek a Plébániatemplomban. Szentbeszédében az iskola védőszentjét állította példaként a tanulóifjúság elé. Beszélt a szentek tudományáról: a szeretetről, a segítőkészségről, az alázatról, a közösség szolgálatáról, mellyel megismerkedhetnek a katolikus iskolák diákjai, közöttük a Szent Erzsébet Iskola diákjai is.

A záróáldás előtt köszöntötte az iskola elsős tanulóit, megköszönte szüleiknek, hogy gyermekeik nevelését-oktatását a Szent Erzsébet Iskola pedagógusaira bízták, elfogadva és magukévá téve a Katolikus Egyház tanításait, nevelési elveit és pedagógiai gyakorlatát.

Köszönetet mondott az eseményen jelenlévő Fenyves Péter polgármester úrnak, hogy Mór város vezetése erkölcsileg és anyagilag is támogatja az iskola működését, elismerve az intézmény által végzett tevékenység fontosságát. Megáldotta a Takács János pékmester által sütött kenyereket, melyekkel a Szent Erzsébet Karitász Csoport tagjai ajándékozták meg a tanulókat, és a városban élő szegényebb sorsú embereket.

A záróáldás elhangzása után a jelenlévők meghallgatták az 50 elsős kisdiák közös énekét, és Ambrózy Tamás püspöki biztos atya átnyújtotta a legifjabb tanulóknak az iskolai hovatartozást szimbolizáló iskolai nyakkendőt.

A Móri Katolikus Iskola Alapítvány nevében Czachesz Gábor elnök úr adta át az alapítvány által finanszírozott 4 Szent Erzsébet-díjat és a könyvjutalmakat.
Díjazottak lettek: Varga Karolina 3. osztály, Bauernfeind Milán 4. osztály, Osgyán Anna Borbála 7. osztály, Ferenczi Jázmin 8. osztály.

A nap további részében a püspöki biztos atya, az iskola pedagógusai, külső együttműködő szervezetek és személyek vezetésével vehettek részt a diákok a számukra összeállított programokon, iskolai és külső helyszíneken. A tornateremben az alsós és a felsős osztályokat várta két csoportban az iskola püspöki biztosa beszélgetésre, daltanulásra, közös éneklésre. Az alsós osztályok részére a hitoktatóik, osztályfőnökeik készültek programokkal: kézműves foglalkozás, színezés-ragasztás, éneklés, totó, filmnézés, kápolnai beszélgetés szerepelt a foglalkozások sorában. A felsős osztályok tanulói részére Szent Erzsébet szellemiségének megfelelően idén kiemelten a segítségnyújtás, mások megsegítése volt a legfontosabb üzenet. Ennek megfelelően felsőseink segítettek a kapucinus atyáknak a rendház udvarának rendbe tételében, segítettek a Szent Imre közösségi háznál és a Plébánián, meglátogatták és étellel kínálták az Idősek napközi otthonában az idős embereket, segítették a Hajléktalan szállót, takarították az iskolaépület környezetét, karácsonyi üdvözlő lapokat készítettek, majd a délutáni órákban közös filmnézés következett.

Köszönjük mindenkinek, aki a Szent Erzsébet Római Katolikus Általános Iskola ünnepnapján velünk ünnepelt, és segített széppé és tartalmassá tenni a napot a diákok részére!

Kovács Béla igazgató

 

 

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk