A Szent István Emlékérem- és Díj átadása - beszámoló

2013. 08. 16. | | frissítve 2013. 08. 18.

 

 

Székesfehérvár városa ebben az évben különleges történelmi pillanatokat él át a Szent István Emlékévnek köszönhetően. Minden ünnepi esemény a város egykori jelentőségét, a középkori Magyarország egyik központjának, a királyi koronázó városnak rangját idézi meg. Az Emlékévben az Államalapító Szent István Érdemérem és Díj is 10 éves jubileumát ünnepli. A jubileumi év a fehérvári alapítású elismerést is az események fókuszába helyezte. A díjat a város neves embereiből álló civil kuratórium minden évben egy általa hitelesnek és példamutatónak tartott személy részére ítéli oda. Idén dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke vehette át ezt az elismerést, Spányi Antal megyés püspöktől a kuratórium elnökétől. A díjat kizárólag olyan személyiségnek ítélik oda, akinek munkásságához, szakmai életútjához, emberi hozzáállásához Szent István öröksége szolgál iránymutatásul, a keresztény értékrendnek megfelelő életet él és ennek szellemében kiemelkedő tevékenységet végez.

A díjátadó ünnepségen Béres József laudációját Karsai Béla a Karsai Holding ZRT. elnöke mondta el, beszédében kiemelte: a székesfehérvári díj először tekint ki a város határán. Olyan ember kapja, aki minden magyar ember számára példaként állítható.

Az ünnepségen lehetőséget kapott a díjazott is, hogy a jelenlevő megyei és városi vezetők, a város megjelent polgárai előtt köszönje meg az elismerést.

Az Államalapító Szent István Érdemrend- és Díj átadó ünnepségét Vakler Anna népdalénekes, egyetemi tanár és Varró János népzenész, tanár Szent Istvánról szóló népénekekkel tette szebbé és emlékezetessé.

BPK
Fényképeket készítette dr. Berta Gábor

 

Dr. Béres József laudációjának letöltése:   1308beresjozsef_laudacio.pdf (104 kB)

 


 

Kapcsolódó oldal:

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk