Adventi Nyitott Templom

2010. 12. 18.

 

gyerekek ismerkednek a templommal

 

A Barátok templomában 2009-ben is nagy sikerrel megrendezett "Adventi Nyitott Templom" - a Püspöki Palota kertjében működő Adventi Udvar egyfajta "beltéri folytatásaként" - idén újra nagy szeretettel várja mindazokat, akik szeretnék mélyebben megtapasztalni az Adventnek, a várakozás idejének igazi lényegét, vagy akár csak szeretnének egy kis nyugalmat találni a karácsony előtti nyüzsgésben.

Az előző alkalmakhoz hasonlóan ismét lehet lelki könyveket olvasni, beszélgetni, közbenjáró imádságot kérni, egyszerű jelképek segítségével az Advent lényegét átgondolni, csendesen imádkozni az Oltáriszentség előtt vagy épp szentgyónást végezni. Természetesen azokat is várjuk, akik csak megnéznék, milyen belülről egy templom, vagy egyszerűen szeretnének egy ideig csendben lenni, megtapasztalni a nagy forgatag közepette a szívük mélyén élő békét.

Szombaton este fél 5-től fél 8-ig tehát a Szent Imre-templomban (Barátok temploma) a város katolikus közösségeinek tagjai nyitott kapukkal és nyitott szívvel várnak minden jószándékú embert, minden kedves látogatót!

Kovács Kriszta


 

Kapcsolódó beszámoló:

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk