Adventi Nyitott Templom a belvárosban

2011. 12. 17.

 

templombelső mécsesekkel

 

Szombaton 17 órától 19 óráig (igény esetén 19 óra 30-ig) a Szent Imre-templomban, melyet Barátok templomaként is ismernek, a város katolikus közösségeinek tagjai nyitott kapukkal és nyitott szívvel várnak minden jószándékú embert, minden kedves látogatót!

A Barátok templomában korábban is nagy sikerrel megrendezett "Adventi Nyitott Templom" - a Püspöki Palota kertjében működő Adventi Udvar egyfajta "beltéri folytatásaként" - idén újra nagy szeretettel várja mindazokat, akik szeretnék mélyebben megtapasztalni az Adventnek, a várakozás idejének igazi lényegét, vagy akár csak szeretnének egy kis nyugalmat találni a karácsony előtti nyüzsgésben.

Az előző alkalmakhoz hasonlóan ismét lehet beszélgetni, együtt imádkozni, egyszerű jelképek segítségével az Advent lényegét átgondolni, csendesen imádkozni az Oltáriszentség előtt vagy épp szentgyónást végezni. Természetesen azokat is várjuk, akik csak megnéznék, milyen belülről egy templom, vagy egyszerűen szeretnének egy ideig csendben lenni, megtapasztalni a nagy forgatag közepette a szívük mélyén élő békét. 

Galambos Éva
a 2011-es szervezők nevében

 


 

Kapcsolódó beszámoló:

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk