Adventi Nyitott Templom a belvárosban - beszámoló

2012. 12. 22. | frissítve 2012. 12. 23.

 

a templom bensőséges fényei

 

Az idei advent három szombatját is végigkísérte a Barátok templomában a Nyitott templom rendezvény, melyre minden arra járó érdeklődő, csendre vágyó ember betérhetett. Voltak, akik nem pusztán arra jártak és „betévedtek” vagy a hívó szóra hallgatva, mécsessel a kezükben betértek a templomba, hanem, akik már többedik éve adventról adventre visszalátogatnak; vágyaikat, kívánságaikat, szándékukat lapra írva elhozzák a templomba és az oltár elé helyezik.

 

                     

 

                     

 

                                 Játékos lehetőségek, a templom megtekintése, beszélgetés vagy akár szentgyónás, elmélyülés és csendre találás, zene és gyertyás útjelzés segítette a karácsonyra hangolódását mindazoknak, akik békességre vágytak, akik önmagukkal vagy akár Istennel szerették volna pillanatnyi, vagy hosszabb ideje hordozott dolgaikat bensőjükben rendbe tenni.

A lelki hátteret szentségimádás biztosította. A negyedik szombaton különösen is sok látogató érkezett. Nagy részük kisgyermekes család, így a templomot az „aprónépek” derűs mégis nyugodt, csöndes elevensége is betöltötte aznap estefelé. Több kisgyermekes család itt hallott először a püspökségi Adventi udvarról és rövid tájékoztatás után a templomból egyenesen oda mentek át.

A rendezők köszönik a Püspökség támogatását, a Barátok temploma nyitva tartásának biztosítását, minden szolgáló testvér munkáját és Brückner Előd ciszterci plébános atya rendelkezésre állását, aki az előkészületek alatt is lelkileg összefogta a rendezvényt, és amikor csak jelen tudott lenni, ott volt a szolgáló testvérek között.

A hagyománnyá váló Adventi nyitott templom rendezvény szép színfoltja az adventi Székesfehérvár belvárosának, ahova a püspökségi Adventi udvar gyertyagyújtása után betérhetnek az emberek.

 

- Marian -
Fényképeket készítette dr. Berta Gábor


 

Korábbi évek beszámolói:

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk