Adventi Udvar III. Adventi gyertyagyújtás - beszámoló

2011. 12. 10. |

 

békés emberek sokasága

 

Karácsony szent ünnepéhez közeledve a harmadik püspökségi adventi udvari gyertyagyújtáson a móri Szent Erzsébet iskola növendékei adtak elő magyar karácsonyi énekes, Betlehemes játékot. Az ünnepség elején Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató Keresztelő Szent Jánosra emlékeztetette megjelenteket a zsúfolásig megtelt ünnepi udvarban.

„A várakozásban fokozódik a vágy bennünk karácsony örömteli ünnepére. A keresztény várakozás az aktív várakozás ideje nemcsak a megtisztulásé, hanem a jótetteké is” – hangsúlyozta Spányi Antal megyés püspök az ünnepi gyertyagyújtáson a Püspökség Udvarán. „Ezen az ünnepen Keresztelő János bűnbánatra és a tevékeny szeretet gyakorlására szólít fel bennünket, mert csak ez lehet méltó felkészülés a Messiás fogadására. A keresztény ember tudja: örömének alapja, hogy Isten szeret bennünket, és ez az öröm mindig cselekvésre szólít, erősít, lelkesít minket.”

Az ünnepi beszéd után a főpásztor az Adventi Udvar koszorúján az örvendezés gyertyáját is meggyújtotta.

Idén a Családok Évében különös fényt ad az adventnek, hogy a gyertyagyújtások alkalmával a megyés főpásztor megáldja a családok gyertyáját, amelyet minden alkalommal szétosztanak az ünneplők között. A Családok Sátrában Varga László és felesége várta mindazokat, akik szeretnék, hogy ez az advent ne csak egy agyonhajszolt idő legyen, hanem családjukkal együtt Jézus születését a szívükben is megéljék.

Az Adventi Udvarba továbbra is várnak mindenkit a szombati közös gyertyagyújtásra és a hétvégi jótékonysági és kézműves vásárba az utolsó hét hétköznapjain is. Még kapható a Mindenkiért eljött jótékonysági karácsonyi CD, amelynek bevételét autista gyerekek támogatására ajánlják fel és a fűtőanyagra szánt Egymillió csillag a szegényekért akció gyertyája.

BPK
Fényképeket készítette Berta Réka
Videó: Somogyi Tamás és BPK
 Plakát:  2011adventiudvar_plakat.pdf (867 kB)

 


 

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár


< 2023. január >
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

 

 

 


 

  


 

 


 

 


 

 
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk