Adventi Udvar a püspökségen - II. Adventi gyertyagyújtás - beszámoló

2014. 12. 06. | | 2014. 12. 08.

 

 

A székesfehérvári püspökség ismét több ajándékkal és meglepetéssel várta a családokat és a kisgyermekeket a gyönyörűen feldíszített adventi udvarba a Betlehemmel és a Három Királyok útjával.  A bicskei Szent László tagiskola tanulóinak adventi műsorára a sűrű eső ellenére is sokan érkeztek Fehérvár határain túlról is.

A lelkünknek is van útja – mondta Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató, az  ünnepi gyertyagyújtáson, aki Spányi Antal megyés püspök nevében köszöntötte az Adventi udvarba betérőket. Megköszönte, hogy kitartottak a kedvezőtlen időjárás ellenére is, meghallgatták az iskolások karácsonyváró műsorát. ,,Íme, elküldöm küldöttemet színed előtt, aki elkészíti utadat, a pusztában kiáltónak szava: ,,Készítsétek az Úr útját, tegyétek egyenessé ösvényeit'' – hangzott el Márk evangéliumából majd a szentírási rész felolvasása után Tamása atya annak mai aktualitásáról beszélt.

„Készülünk a családi ünnepre, hogy szép legyen a Szenteste, hogy újra érezzük, szeretet van közöttünk. Fontos keresztelő Szent János szavára figyelni ebben az időszakban: készítsétek az Úr útját. Mindnyájan szeretnénk, ha a bűneink bocsánatot nyernének, szeretnénk több békét szívünkben. Érkezik az  Úr, közel van hozzánk, de csak akkor, ha megnyitjuk szívünket.” - mondta az irodaigazgató, majd Ferenc pápát idézte, hogy több szeretet, béke és öröm lesz családjainkban. „Ha megtanuljuk, és mindennap alkalmazzuk a három szót: kérlek, köszönöm, és bocsáss meg akkor Krisztus Urunk útján járunk, az Ő békéje és szeretete felé haladunk, és így jobban egymásra találunk. Ezzel a lelkülettel gyújtsuk meg otthonainkban az adventi koszorú 2. gyertyáját.” - fejezte be gondolatait a Tamás atya.

Az ünnepség után a jótékonysági vásárban és a kézművesek sátrainál is sokan elidőztek. A családosok sátrában játékokkal és házaspároknak szóló gondolatokkal várták a betérőket, hogy karácsonykor igazi ajándékot, az odafigyelés, a törődés, a szeretet ajándékát adhassák egymásnak. Szépen gyűlt pénzadomány a Magyar Katolikus Karitász kezdeményezésére, az Egymillió csillag a szegényekért akcióra, amelyen fűtőanyagot vásárolnak majd a rászorultaknak.

BPK
Videó: Somogyi Tamás és BPK

 


 

2014. december 6. szombat
16.00 II. ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS
A Szent Margit Általános Iskola, Szent László tagiskola tanulóinak adventi műsora
Adventi gondolatok: Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató

 


 

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk