Adventi Udvar a püspökségen - II. Adventi gyertyagyújtás - beszámoló

2013. 12. 07. | | frissítve 2013. 12. 09.

 

 

Nagyon sokan vannak közülünk olyanok, akik nem hallottak Krisztusról, nem tudják, hogy a Karácsony Jézus születésének ünnepe és nem a bevásárlásról szól - mondta elmélkedésében Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató a székesfehérvári püspökség második adventi ünnepségén.

A gyönyörűen feldíszített Püspökség udvarán a családokat, kisgyermekeket több ajándékkal és meglepetéssel várták a Betlehemnél és a Három Királyok útján. A zsúfolásig megtelt kertben sokan voltak Fehérváron túlról is, akik az ünnepség után a jótékonysági vásárban és a kézművesek sátrainál is elidőztek. A családosok sátrában játékokkal és házaspároknak szóló gondolatokkal várták a betérőket, hogy karácsonykor igazi ajándékot: az odafigyelés, a törődés, a szeretet ajándékát adhassák egymásnak.

Szépen gyűlt a pénzadomány a Magyar Katolikus Karitász kezdeményezésére, az Egymillió csillag a szegényekért akcióra, amellyel rászorultakon segítenek, hogy nekik is szép legyen a karácsonyuk. A Székesfehérvári Egyházmegye és a Vörösmarty Színház közös kiadványa, az Angyalka álma karácsonyi CD-re felajánlott adományokkal is rászoruló családnak gyűjtenek, hogy a szeretet ünnepét együtt, örömben tölthessék.

A gyertyagyújtás ünnepét a ráckevei Szent Imre Katolikus Általános Iskola tanulóinak adventi műsora tette szebbé, emlékezetesebbé.

Spányi Antal megyés püspök hivatali elfoglaltsága miatt, az ünnepi beszédet Ugrits Tamás atya tartotta, aki emlékeztetett Keresztelő Szent János tanítására „Készítsétek az Úr útját, egyengessétek ösvényét!” De hol készítsük elő az Úr útját? - tette fel a kérdést az irodaigazgató. Mindenekelőtt magunkban. „Fordítsuk afelé a szívünket, aki szeret minket, mert szívünk örömét csak az Úrnál találhatjuk meg. És hogyan fordíthatom szívemet Isten felé? Olvassuk a Biblia karácsonyi történetét, de fontos hogy, őszintén bűnbánatot is tartsunk és naponta legalább egy fohászt mondjunk el Isten felé. A család mindennapi életét, az a három szó jellemezze, amit Ferenc pápa is kért a családok találkozóján. Ne feledkezzünk el a kérem szóról, adjunk hálát a köszönömmel, és gyakoroljuk a bocsáss meg kifejezést.  Amikor a másik szívből megbocsát nagyobb békesség és szeretet lesz köztünk. Jézus adjon erőt, mindehhez, hogy valóban készítsük az Ő útját!” - fejezte be beszédét Tamás atya.

BPK
Fényképet készítette Gersztheimer Zsolt
Videó: Somogyi Tamás és BPK

 


 

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár


< 2020. június >
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

 


 

  


 
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk