Adventi Udvar a püspökségen - IV. Adventi gyertyagyújtás - Majd bezárul az Udvar - beszámoló

2017. 12. 22. | | 2017. 12. 23.

 

 

A negyedik gyertya fénye ragyogja be egész évünket - Bezárultak az Adventi Udvari rendezvényei a Székesfehérvári Püspökségen

2017.12.22. - A végéhez érkeztek a Székesfehérvári Püspökség adventi programjai. Idén 12. alkalommal nyitotta meg Spányi Antal püspök a Palota kapuit, hogy a város polgárai együtt készülhessenek karácsony szent ünnepére. Az utolsó gyertyagyújtási ünnepség már a Messiás születésére hangolta az udvarba betérőket. Pásztor Katalin és Fersch Renáta gyönyörű karácsonyi dallamokat adtak elő fuvolán.

Ugrits Tamás pasztorális helynök, az Adventi Udvar fő szervezője felolvasta a negyedik adventi vasárnap evangéliumát, Jézus születésének történetét. Majd a megyés főpásztor elmélkedése a negyedik gyertya fényének jelképéről szólt, amely azt üzeni, ne aludjon ki a szeretetünk lángja az előttünk álló esztendőben sem. „A negyedik gyertya világossága arra szólít most, hogy Isten szeretetét fedezzük fel újra a szívünkben, a másik emberben és „ragyogjuk bele” az egész világba. Akár örömben, akár nehézségben vagyunk mindig keressük ezt a szeretet. Isten közelségét hirdessük mindenhol, és a Tőle kapott szeretetet osszuk meg másokkal is. Így tegyük újjá, szebbé, szentebbé, jobbá a világot. Akkor nemcsak a karácsony napja lesz békességes, örvendetes és fényes, hanem hitben és reményben teli lesz az egész életünk. Találjunk rá az Ő szeretetére karácsonykor és életünk minden napján!” – fejezte be adventi gondolatait a megyés püspök.

Beszéde után a főpásztor ünnepélyesen meggyújtotta a Püspökség adventi koszorúján a negyedik gyertyát, amellyel bezárultak az udvar rendezvényei. A gyertyagyújtásokon idén is szívesen vettek részt advent szent időszakában a fehérvári családok, örömmel tértek be a Püspökség udvarába, ahol csendes, békés, imádságos légkörben készülhettek karácsony ünnepére.

Idén is lehetett ingyenes karácsonyi jókívánságokat küldeni barátoknak, hozzátartozóknak a székesfehérvári Püspöki Palota homlokzatán az Egyházmegyei Múzeum szervezésében. Advent negyedik szombatján Spányi Antal megyés püspök, Cser-Palkovics András polgármester, és a fehérvári polgárok fényüzenetével a látványos vetítések is befejeződtek a Palota bejárata felett.

Berta Kata
Fényképet készítette dr. Berta Gábor
Videó: Somogyi Tamás és Berta Kata

 


 

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk