Adventi Udvar a püspökségen - IV. Adventi gyertyagyújtás - beszámoló

2014. 12. 20. | | 2014. 12. 20.

 

 

Készületünk végén eljött az ünnep ideje
A negyedik gyertya is ég az Adventi Udvar koszorúján


Véget ért az Adventi Udvar programsorozata a Székesfehérvári Püspökségen, amely nemcsak szép díszítettségével teremtett adventi hangulatot, hanem imádságos, lelki programjaival, jótékonysági lehetőségekkel is ráirányította figyelmet karácsony ünnepére.

A negyedik gyertyagyújtási ünnepségen a móri Szent Erzsébet Általános Iskola diákjai modern feldolgozású karácsonyi énekeket adtak elő, de nem maradt el a hagyományos betlehemes játék sem.

A műsort követően az udvar fő szervezője, Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató olvasta fel Lukács evangéliumából az Angyali üdvözletet.

Az utolsó adventi gyertyagyújtáson Spányi Antal megyés püspök visszatekintett az adventi hetek evangéliumi üzeneteire: a prófétákra, Keresztelő Szent János és Mária alakjára.  „Az ő példájuk nyomán tekintsük bizalommal karácsony történetére, gondoljuk át, mit jelent számunkra a Gyermek születése, hogy ne csak ezen az ünnepen találkozzunk Jézussal, hanem egész életünkben. - mondta a főpásztor, majd hozzátette:
Ragaszkodjunk az egyház kétezer éves tanításához, hogy megszületett a Messiás, a Béke Fejedelme.”

A megyés püspök arról is beszélt, hogy hosszú készületünknek akkor lesz eredménye, ha a remény, a szeretet és a béke erősödött bennünk. Karácsonykor csak akkor lesz öröm a szívünkben, ha az ünnep közelebb visz Jézushoz.

A főpásztor végül arra hívta fel a figyelmet, fontos, hogy családunk velünk együtt örüljön a Megváltásnak, mindannak amit Jézus hozott el számunkra. A bizalom gyertyája arra szólít minket, figyeljünk egymásra, türelemmel és mosollyal viseljük a nehézségeket, mondjuk köszönetet Istennek a Gyermek Jézusért, aki eljött családjaink és az egész emberiség békéjéért.

A főpásztor az ünnepség végén meggyújtotta az utolsó, a Megváltó közelgő születését jelző gyertyát a Püspökség adventi koszorúján és azt kívánta, hogy karácsony szent ünnepén minden ember szívét őszinte öröm járja át.

A szervezők abban bíznak, hogy akik advent idején betértek a Püspökség gyönyörű kertjébe és részt vettek a rendezvényeken, lelki élményekben gazdagon tértek haza, az Adventi Udvar idén segítette a felkészülést a Megváltó születésére.

BPK
Videó: Somogyi Tamás és BPK

 


 

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk