Adventi Udvar a püspökségen - megnyitás I. Adventi gyertyagyújtás - beszámoló

2014. 11. 29. | | frissítve 2014. 12. 03.

 

 

 

 

Idén is megnyitotta kapuit a székesfehérvári püspöki palota. Az adventi hétvégeken elsősorban a lélek készülődésére figyelve állították össze a programokat a Püspökség munkatársai Ugrits Tamás irodaigazgató irányításával.

Az udvarban felállított lelki úton, elindult már Mária és József valamint a Három királyok is Betlehem felé, ahol az istállóban az állatok és pásztorok még „nem sejtik” ki közeledik hozzájuk.

Adventi naptárt, imafüzetet, karácsonyváró kifestőt kapnak ajándékba a családok, akik a Megváltó születésének ünnepére, meghittebb készülődésre vágynak. A családpasztorációs iroda munkatársai is várják a családokat különféle meglepetésekkel.

Az Udvarból elvihető jókívánság kártya idén sokak számára jelentett személyes üzenetet, elmélkedésre alkalmas gondolatot.

Karácsony közeledtével szeretünk kicsit jobbá is válni, szeretünk adni, ajándékozni. Folytatódik az udvarban a hét éve elkezdett, hagyományos jótékonysági vásár is. Az egyházmegye területén működő fogyatékkal élők kézműves műhelyeit, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központot, a Polgárdiban működő Don Bosco Iskolaközpontot támogatja az, aki vásárol az általuk készített karácsonyi ajándéktárgyakból. Természetesen az Egymillió csillag a szegényekért karitász akcióval is a rászorulókat támogatják.

Az adventi vásárt szervező Fehérvári Kézművesek Egyesülete idén is színvonalas, kizárólag zsűrizett iparművészeti tárgyakkal várja az igényes, egyedi ajándékra vágyókat. A Püspöki udvarban nagyobb térben, most még több lehetőség van válogatni az értékes portékák között.

A gyönyörű díszbe öltözött udvar eddig is sokakat vonzott családi fotók készítésére. Idén is egy külön mesebeli karácsonyi sarok várja azokat, akik személyes üdvözlőlapokat szeretnének készíteni szeretteiknek.

Advent hétvégein ezen kívül a Püspökség udvarán felállított színpadon az egyházmegye oktatási intézményei gyermekműsorokkal, kézműves játszóházzal teszik színesebbé az ünnepre várást.

Kiemelt programja az Adventi udvarnak a szombat délután 4 órai ünnepi gyertyagyújtás. Spányi Antal megyés püspök szeretettel vár minden jószándékú embert közös imára, elmélkedésre.

Idén az első gyertya lángja mellett a főpásztor arra kérte az udvart zsúfolásig megtöltő ünneplőket a karácsonyvárásban valóban Krisztus születésére készüljünk. A következő héten gondoljunk arra a reményre, hogy az idő nem hiába múlik, Isten szeretete vár bennünket. Ne csak arra figyeljünk, hogy a karácsonyeste szép legyen, egész adventben törődjünk többet szeretetteinkkel, vigyünk reményt az életükbe, emberséget, jóságot, szeretetet és megbékélést.

Spányi Antal püspök az ünnepségen megjelent polgármesternek, a város vezetésének és mindenkinek azt kívánta, reményt hozzon ez az advent, hogy Jézus születésére készülve együtt tudjunk tenni a jó célokért, családjaink megerősítéséért.

Az első imádságos gyertyagyújtásról nemcsak az ünnepi gondolatokat vihették haza az emberek. A főpásztor megáldotta a családok gyertyáit, amely egész adventben éghet az otthonokban.

BPK
Fényképeket készítette dr. Berta Gábor

 


 

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk