Adventi Udvar a püspökségen második szombat

2009. 12. 05.

 

látkép az udvarról

 

December 5-én, szombaton az Adventi Udvar  számos rendezvénnyel, jótékonysági és kézműves vásárral, adventi műsorokkal várja a betérőket a Püspöki Palota kertjébe minden hétvégén és advent utolsó hetében minden nap. Délelőtt 10-től gyerekprogramokkal, ajándékkészítő versennyel, és 11 órától gyermekműsorokkal várják a kisebbeket.

 

A nap programja

Ezen a szombaton is folytatódnak az adventi udvari programok. Délelőtt 10 órától kézműves és jótékonysági vásárral várnak mindenkit. A gyerekeknek karácsonyfadísz készítést szerveznek. 11 órakor a tatabányai Szent Margit Általános Iskola diákjai „A szeretet soha el nem fogy” című karácsonyi történetet adják elő és karácsonyi énekeket énekelnek.

Délután 4 órakor kezdődik a II. adventi gyertyagyújtás a székesfehérvári Szent Imre Általános Iskola és Óvoda 4. osztályos diákjai betlehemes játékot adnak elő. Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató ünnepi köszöntője után Spányi Antal megyés püspök adventi gondolatai következnek. Az ünnepség imával zárul.

Az adventi várakozás idején igazi lelki felkészülésre hív mindenkit a Püspökség. A négy hétben négy üzenetet közvetítenek mindazoknak, akik szeretnék, hogy a karácsony valóban Krisztust befogadó ünneppé váljon.

 

Fényképeket készítette: dr. Berta Gábor

 


 

Adventi udvar nyitvatartása és programjai:
0912adventplakat.pdf (53 kB)
0912adventleporello.pdf (3 MB)

Nyomtatóbarát formában: 
adventiudvar2009nyomtatobarat.pdf (85 kB)

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk