Adventi Udvar a püspökségen megnyitás - beszámoló

2010. 11. 27. |

 

család gyertyagyújtása

 

Jézus Krisztusban Isten elindult felénk, mi is induljunk el feléje! - szólított fel köszöntőjében Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató a Püspökség Adventi Udvarának megnyitó ünnepségén. Az irodaigazgató Lukács evangéliumának szavait ajánlotta, az első adventi hét lelki felkészülésére. „Irgalmában meglátogat minket a Magasságból, hogy világosságot adjon az embereknek, akik a sötétségben és a halál árnyékában ülnek, lábunkat pedig a béke útjára irányítsa.”

Spányi Antal püspök adventi gondolatai már a hamarosan megnyíló Családok Évére készítettek fel. „Hívő, nem hívő egyaránt várja az adventet, hisz mindenki karácsony ünnepére készül ilyenkor. A hívők Isten Fia születésének ünnepét várják, a nem hívők a szeretet ünnepét.  De meg tudjuk-e majd ünnepelni az igazi szeretetet, amely a megváltás szeretetét hozta közénk?  - tette fel a kérdést a főpásztor. Karácsony nem egy ünnepi gesztus, hanem az egész életünket meghatározó hit üzenete. A több imádság, elcsendesedés, Istenre figyelés mellett a megyéspüspök azt kérte a családoktól, hogy adventben kerüljenek közelebb egymáshoz, törekedjenek örömet szerezni egymásnak, odafigyeléssel vagy akár egy mosollyal.

A Családok Évét várva az első adventi gyertyát a székesfehérvári háromgyermekes Bíró család gyújtotta meg a Püspökség udvarán. Az édesanya, Bíró Mónika megköszönve a lehetőséget elmondta, milyen fontos családjuk életében advent időszaka, a felkészülés hétről-hétre karácsony szent ünnepére.

A zsúfolásig megtelt Püspöki udvaron a Szent Imre Óvodások betlehemes játéka tette bensőségesebbé az ünnepséget. Az előadás után Ugrits Tamás irodaigazgató mindenkit meghívott az „Adventi lelki útra” mely a Püspökség udvarán készített Betlehemhez vezet, s amelyen mindenki választhat magának egy útravaló üzenetet.

Az Adventi Udvarba szeretettel várnak mindenkit a következő szombaton és vasárnapon is! A gyertyagyújtás és ünnepség szombaton ismét 4 órakor kezdődik!

 

- BPK -
Fényképeket készítette dr. Berta Gábor
Videó: - BPK és Somogyi Tamás -

 


 

Advent 2010 plakát:  advent2010plakat.pdf (2.4 MB)

Advent 2010 programok: advent2010nyomtatobarat.pdf (53 kB)Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk