Adventi Udvar a püspökségen megnyitás, programok

2010. 11. 27.

 

illusztráció

 

Idén is megnyitja kapuit a Székesfehérvári Püspökség Advent szép időszakában. Színvonalas gyerekműsorok, igényes kézműves- és jótékonysági vásár várja a betérőket szombat és vasárnap délelőtt 10-18-ig, valamint az utolsó adventi hét hétköznapjain (december 13-21.) délután 12-19 óráig.

Advent szombatjain mindenki számára valódi karácsonyváró lelkületet szeretnének teremteni a délután 4 órakor kezdődő közös adventi gyertyagyújtással. Spányi Antal székesfehérvári püspök adventi gondolatai idén elsősorban a családokhoz szólnak. 

A Fehérvári Kézművesek Egyesülete minden évben zsűrizett, szép kézműves portékával vásárrendezés mellett ember nagyságú bábukból késztett Betlehemet állít fel, amelyet Advent utolsó hetében élő állatokkal teszik még élményszerűbbé a legkisebbek számára.

A várakozás négy hetében lelkünkben is felkészülünk Jézus születésének ünnepére, amelyben a Betlehemhez vezető Adventi Lelki Út kis kártyái is segítenek.

Az idén ötödször megnyíló Adventi Udvarban már hagyománnyá vált a jótékonysági vásár. Az esztétikus kézműves áruk megvásárlásával az elesetteken, rászorulókon segítenek a karácsonyi ajándékot keresők.

Különleges, egyedi kiadvánnyal szervez adománygyűjtő akciót az Adventi Udvarban a Vörösmarty Színház és Püspökség. Egy rendhagyó idegenvezetés erejéig Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök hét tehetséges fehérvári fiatalnak, a jövő reménységeinek megmutatta Székesfehérvár ismert és rejtett egyházi kincseit. A kiadványokról bővebb ismertetés olvasható a sajtótájékoztatóban.

A fehérvári művészi tehetséggel megáldott fiatalok ezzel a kiadvánnyal rászoruló, tehetséges fiatalokon segítenek majd, akik a gyermekotthonban nőttek fel. Hisz a kiadvány teljes bevételét a Megyei Gyermekvédelmi Intézet fiataljainak továbbtanulására szánják.

 Az Adventi Udvarba szeretettel várnak mindenkit, aki szeretné a várakozást ünnepélyesebbé tenni és felkészülni az év legbensőségesebb ünnepére.

 

 A nap programja

Ezen a szombaton kezdődnek az adventi udvari programok. Délelőtt 10 órától kézműves és jótékonysági vásárral várnak mindenkit. A gyerekeknek karácsonyfadísz készítést szerveznek. A foglalkozást a tatabányai Szent Margit Általános Iskola bicskei Szent László tagiskolájának pedagógusai tartják, majd diákjai 11 órakor műsort adnak elő.

Délután 4 órakor kezdődik a I. adventi gyertyagyújtás a székesfehérvári Szent Imre Általános Iskola és Óvoda óvodásainak műsorával. Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató ünnepi köszöntője után Spányi Antal megyés püspök adventi gondolatai következnek. Az ünnepség imával zárul.

Az adventi várakozás idején igazi lelki felkészülésre hív mindenkit a Püspökség. A négy hétben négy üzenetet közvetítenek mindazoknak, akik szeretnék, hogy a karácsony valóban Krisztust befogadó ünneppé váljon.
 


 

Advent 2010 plakát:  advent2010plakat.pdf (2.4 MB)

Advent 2010 programok: advent2010nyomtatobarat.pdf (53 kB)

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk