Átadták az adományokból összegyűlt EKG gépet - beszámoló

2010. 02. 09.

 

átadás

 

Kedden délben a Fejér Megyei Szent György Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályán a sajtó jelenlétében átadásra került az az egymillió forintos EKG gép, amely fehérváriak adományaiból gyűlt össze a Püspökség Adventi udvari jótékonysági vásárában.

 

                      

 

                      

 

A Székesfehérvári Püspökség és a Vörösmarty Színház közös karácsonyi lemezének a Fehérvári Karácsony 2009 Cd-nek az árából vásárolt orvosi műszert Spányi Antal megyés püspök és Vasvári Csaba igazgató adta át a Fejér Megyei Szent György Kórház Újszülött, Csecsemő és Gyermekosztály osztályvezető főorvosának, Simon Gábornak az osztály számára.

Az orvosi műszer átadása alkalmából tartott sajtótájékoztatón Spányi Antal megyés püspök elmondta, hogy az Adventi Udvar jótékonysági bevétele eddig is mindig jó helyre került, ott tudtak segíteni, ahol a legnagyobb szükség volt a támogatásra. Vasvári Csaba igazgatóval együtt azt remélik a modern EKG-géppel sikerül jelentősen befolyásolni a kisgyermekek gyógyulását.

A színházigazgató dr. Simon Gábor az osztályvezető főorvos köszönő szavaira szintén köszönő szavakkal reagált. Meghatottan beszélt arról, hogy mit jelentett a színháznak ebben a jótékonysági akcióban részt venni és látni a végeredményt.

E berendezés sokkal hatékonyabb, mint „elődei” – mondta dr. Mayer Gizella gyermekkardiológus főorvosnő a sajtó képviselőinek. Az új EKG-gép minden orvosi igénynek megfelel: mozgatható, kicsi, azonnali eredményt hoz és kiszűri a zavaró tényezőket, amely diagnosztikai szempontból igen fontos.

Simon Gábor osztályvezető főorvos végezetül hozzátette: egyre több kis súllyal született gyermeket tudnak megmenteni, ami a technikai felszereltségnek is köszönhető. E napon például egy 750 (!) gr-os csecsemő mehet haza – egészségesen! Ez néhány évtizede még elképzelhetetlen lett volna!

 

- BPK -
Fényképeket készítette Temesvári Márta és Borbély Béla

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk