Bérmálás a Prohászka-templomban - beszámoló

2018. 05. 20. | | 2018. 05. 22.

 

 

A Lélek szemével látni – Bérmálás a Prohászka-templomban

2018.05.20. – A Prohászka-emléktemplomban 60 székesfehérvári fiatalnak szolgáltatta ki a bérmálás szentségét Spányi Antal megyés püspök. A főpásztor arra hívta fel a bérmálkozók figyelmét, hogy a szentségben megkapják a lehetőséget, hogy a Lélek szemével nézzenek, a Szentlélek vezetésében éljenek, és így az apostolok nyomdokain haladjanak.

A bérmálási szentmise kezdetén Tóth Tamás plébános köszöntötte a főpásztort és a bérmálkozókat. „Az első bérmálás pünkösdkor volt, amikor az apostolok megkapták a Szentlelket. Imával és várakozással készültek erre, és ugyanez történik ma is velünk. Lelkükben pedig ott volt a készség, hogy Krisztusért éljenek, ebben kell nekünk is követnünk őket.”

A megyés püspök arra kérte a bérmálkozókat, növekedjenek hitükben, figyeljenek a Szentlélek vezetésére, aki megtanítja őket az Isten terve szerinti úton járni. A főpásztor végül arra buzdította a bérmálkozókat, hogy fogadják el keresztény küldetésüket, amihez a bérmálás szentségének felvételével segítséget kaptak. „A bérmálás szentsége nem elsősorban rólunk szól, hogy mi magunk miben leszünk gazdagabbak, hanem arról, mi a mi küldetésünk, hogy ebben a világban Krisztus tanúi legyünk, és felismerjük Krisztus szeretetét és ez a tiszta szeretet legyen bennünk az emberek felé, és Isten felé.”

A szentbeszéd után kezdődött a bérmálás szertartása. Elhangzott a keresztségi fogadalom megújítása és a püspöki ima, majd a főpásztor a bérmálkozók fejére tette a kezét, és megkente őket a szent olajjal.

A szentmise a püspöki áldással és könyörgéssel zárult. A főpásztor úgy bocsátotta el a jelenlévőket, hogy bátran adják át életüket Istennek, és törekedjenek napról napra előbbre jutni Krisztus követésében.

Fényképeket készítette Nagy Anikó

 


 

Korábbi évek beszámolói:

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk