Családok éve - jegyesek, fiatal családok megáldása - beszámoló

2011. 03. 25. |

 

 

 

Pénteken este Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, a Székesegyházban koncelebrációs ünnepi szentmisében ünnepelték Urunk születésének hírüladását.

Spányi Antal szentbeszédében hitünk mélységesen szép és titkos tanításának szemlélésére hívott meg minket. A titok a csöndben valósul meg, mert ott képes az ember Istenre figyelni. Az Istennek kimondott szó áldást és boldogságot ad.

"Velünk az Isten!" - szemléljük ezt a titkot, melyben valóra válik az ősi ígéret.

Szemléljük Máriát és Józsefet is: nem önmagukkal vannak elfoglalva, nem jogokban és követelésekben gondolkodnak, hanem egymás és Isten iránti szeretetben.

Ezt a titkot nemcsak a Szentcsalád, hanem számos ismert és kevésbé ismert szent család életében is szemlélhetjük. Ezek a családok a jelen társadalmának kovásza és a jövő társadalmának záloga.

A mai szentírási történetben szemlélhetjük Isten titkos jelenlétét, működését. Hiszen jól tudjuk: titok, hogy mi segíti két embert abban, hogy egymásra találjanak, abban, hogy a gyöngeségeiken túl megmaradjanak az egymás iránti szeretetben, és mindennapjaikban keressék Isten akaratát, aki velük van minden nehézségben, minden örömben.

Isten valóban velünk van. Ez békével, örömmel, szeretetettel és boldogsággal itatja át életünket. Néha meg is tapasztaljuk Istennek ezt a közelségét. Ez ajándék. Ez az ajándék, ez az áldás, soha nem csak a miénk, hanem általunk a mieinké és másoké is.

 

Szentbeszéd meghallgatása:

 

A szentmise keretében püspöki áldásban részesültek, a jegyesek és a fiatal házasok, hogy Isten kegyelmével megerősödve élhessék közös életüket.

- Marian -
Fényképeket készítette Lakata Pál 

  Videó: - BPK és Somogyi Tamás -

 


 

 

Képtár


< 2023. január >
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

 

 

 


 

  


 

 


 

 


 

 
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk