Egyházmegyei Ifjúsági Zarándoklat

2008. 09. 26.

 

Szeptember 26-27-én, péntektől szombatig az ősi kegyhelyre, Mórról Bodajkra, gyalogos zarándoklatra hívja a Székesfehérvári Egyházmegye a fiatalokat. A második napon a találkozó püspöki szentmisével zárul.

 

Kedves fiatal Barátaink!

Az egyházmegyénkben szokásosan megrendezett őszi Bodajki Ifjúsági Zarándoklat ez évben sajátos színt kap a Biblia éve és a Szent Pál-év kapcsán. Tavaly Szent Imrével járhattuk végig az ő életének fontosabb állomásait. Idén az Újszövetségi Szentírás egyik legfontosabb emberi szerzőjével, Szent Pál apostollal indulunk útnak Mórról Bodajkra, hogy az ő leveleinek vezetésével járjuk végig a Biblia jelentősebb „ösvényeit”, és saját Istentől kapott hivatásunk útját.

Plakát letöltése ITT.

 

 

Amit a zarándoklatról tudni kell:

Időpontja: szeptember 26-27 (péntek-szombat)

A program:

Pénteken, 26-án - - - - -

17:00-kor érkezés, regisztráció a móri Kapucinus-templom melletti iskolaépületben.

Esti program: szentségimádás, valamint fiatalok élménybeszámolói az egri Magyar Sydneyről és az ausztráliai Sydney-i Ifjúsági Világtalálkozóról, éneklés. Szállás torna- illetve tantermekben (fiúknak és lányoknak külön), izolírral és hálózsákkal. Vacsora saját batyuból.

Lehetőség lesz az éjszaka folyamán egy-egy órás virrasztást vállalni a kápolnában.

Szombaton, 27-én - - - - -

7:00-kor ébresztő, és zsolozsma, reggeli (még mindig a hozott szendvicsekből). Ezt követően 9:00-kor indul a gyalogos zarándoklat Bodajkra, énekelve, imádkozva, különböző állomásokkal és csendben meditálva. 13:00 körül érkezünk Bodajkra, ahol ebéddel várnak bennünket. ebéd után folytatódik a közös lelki program, fél 4-kor a ráhangolódás a szentmisére. Ez az idő lehetőséget ad a szentgyónás elvégzésére is. Végül 16:00 órakor ünnepi püspöki szentmise zárja a programot.

Kérünk titeket, hozzatok magatokkal: szendvicseket magatoknak péntek estére és szombat reggelre, hálózsákot, polifoamot (izolírt), kulacsot, réteges, meleg öltözetet, és esőköpenyt.

 

 

Közlekedési lehetőségek péntekken délután Székesfehérvárról Mórra:

Autóbusszal: Székesfehérvár – autóbusz állomásról 15:45, 16:15, 16:45, 16:50, 17:15-kori indulással közlekednek buszok Mórra. (Mór – VÉRTES Áruház után kell leszállni)

Autóval: Székesfehérvár után, a 81 sz. úton végighaladva (Sárkeresztes és Söréd elhagyásával) a Móri leágazásnál le kell fordulni, majd a városba érve a Dózsa György utat követni a körforgalomig, ahol a Bajcsy-Zsilinszky út felé kell tovább haladni, a z autóbusz állomásig. Innen már látszik a Kapucinus-templom.

Közlekedési lehetőség szombaton délután Bodajkról:

Székesfehérvárra: 18:10-kor induló busszal

Mórra: 18:42-kor induló busszal

Visszajelzés: A könnyebb szervezés kedvéért kérjük, hogy a visszajelzést a mellékelt szelvényeken az ott feltüntetett, székesfehérvári címre küldjétek, vagy az Egyházmegyei Ifjúsági Irodába Rácskai Tamásnak telefonon jelezzétek (06-30-908-3431). A zarándoklatra bátran hívjátok el minden 14-30 év közötti barátotokat!

Szeretettel várunk!

 

a zarándoklat szervezői nevében
Rácskai Tamás

Egyházmegyei Ifjúsági Iroda

 

 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk