Egymillió Csillag a Szegényekért

2011. 12. 03.

 

logo

 

Szeretettel várjuk a székesfehérvári Püspöki Palota Adventi Udvarába 2010. december 3-án 16 órára az Egymilló Csillag a Szegényekért elnevezésű Katolikus Karitász szolidaritási akciójának megnyitójára.

Az országos akciót a Katolikus Karitász püspök-elnöke, Spányi Antal megyés püspök hirdeti meg.

Az Egymillió csillag egy nemzetközi szolidaritási akció, amely 1998-ban Franciaországból indult, azóta évről-évre egyre több helyszínen szervezik meg. Az akció célja világszerte közös: az összetartozás szellemének, az emberi szolidaritás érzésének erősítése, figyelemfelhívás a társadalom peremére szorultak érdekében. Az akció keretében a Karitász önkéntesei és munkatársai tetszőleges összegű adományért gyertyákat adnak át az adományozóknak. Minden egyes mécses egy rászorulót jelképez. A gyertyákért adott adományból származó összeget a Karitász minden országban a hátrányos helyzetűek megsegítésére fordítják.

Idén az országos programsorozatot a székesfehérvári püspökség Adventi Udvarában a hagyományos ünnepi gyertyagyújtás alkalmával nyitja meg Spányi Antal püspök, a Katolikus Karitász elnöke. A rendezvénysorozatban 11 egyházmegye több mint 150 települése vesz majd részt.

Az ünnepség után a jótékonysági akcióról a Püspökség tárgyalótermében Spányi Antal püspök és Nagy Lajosné Krisztina az egyházmegyei karitász vezetője nyilatkozik a sajtó munkatársai számára. Tájékoztatást adnak a székesfehérvári gyűjtés idei akciójáról.

Szeretettel hívunk és várunk mindenkit erre az ünnepi alkalomra!

Bertáné Pintér Katalin
sajtóreferens
06-30-641-6252

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk