Első csütörtöki Eucharisztia ünnep (Ciszterci) - beszámoló

2015. 02. 05. | | 2015. 02. 06.

 

 

 

„Isten a világot jónak teremtette”

Világszerte az emberek nagy része jobb életre vágyik, kevesen vannak, akik elégedettek helyzetükkel – mondta Spányi Antal püspök elsőcsütörtöki beszédében, a ciszterci Nagyboldogasszony-templomban tartott szentmisén. Jézus idejében is sorsa kedvező fordulatát várta a választott nép. Az ószövetségi várakozások azonban nemzeti reményekkel voltak tele, olyan Messiásról álmodtak, aki megváltoztatja, jóra fordítja életüket, és elhozza elnyomott népüknek a békét. Isten Fia pedig azért jött el, hogy szeretetet, örömhírt hozzon, gyógyítsa a betegeket, fölemelje az elesetteket – mondta a főpásztor.

A technikai fejlődéstől, az anyagi jóléttől azt vártuk, boldogabbak leszünk, és nem értjük, miért nem lett gondtalan az életünk – hangsúlyozta a püspök. De hogyan jön el az új élet, a boldogabb jövő, amikor elszomorító hírek érkeznek a világból, amikor – ahogy II. János Pál pápa mondta – nem az élet, hanem a halál kultúráját építjük? Gondoljunk az abortuszra, háborúkra, a békétlenségre a Földön, és amiről a média hallgat, hogy a keresztény vallás lett a legüldözöttebb a világon – mondta a püspök, majd arra biztatott: Hinnünk kell abban, ha bátran, hittel és reménnyel tanúságot teszünk a világban az Úr Jézus megváltó szeretetéről, eljön a jobb élet a Földön. Isten a világot jónak teremtette.

A város papságával és az egyházközségekből érkező hívekkel tartott imaórán a megyés főpásztor arról elmélkedett, hogyan hallhatjuk meg a csöndben Jézus szavát. Arra kérte az Urat, hogy Simeon és Anna prófétaasszony példáján mi is tudjunk figyelni a hívó szóra, és találkozzunk Jézussal. Hogy imádságos lélekkel tudjunk helytállni a világban, ahogy a szentek is tették tanúságtevő életükben. Mindannyian feladatot kaptunk Istentől, amit az ima által felismerünk és szeretetből teljesítünk – emelte ki beszéde végén Spányi Antal püspök. 

BPK
Fényképeket készítette dr. Berta Gábor

 


 

Korábbi évek beszámolói:

 

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk