Első gyertyagyújtás a város főterén - beszámoló

2018. 12. 02. | | 2018. 12. 04.

 Ünnepi fényben ragyog a belváros – ég az első gyertya a város adventi koszorúján

2018.11.02. - Szombaton este felgyúltak az adventi díszkivilágítás fényei a Belvárosában és megkezdődött a karácsonyig tartó, várakozással teli időszak. A város adventi koszorúján Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyéspüspök gyújtotta meg az első gyertyát, majd a díszvilágítást a IV. Adventi Jótékonysági Futás egy kilométeres távjának győzteseivel közösen kapcsolták fel.

A hagyományokat követve advent első hétvégéjén, vasárnap este gyúltak fel az ünnepi fények a Belvárosban, ahol több ezer ember közösen élte át a várakozással teli pillanatokat.

A gyertyagyújtás előtt a Kisangyalok karának éneke csendült fel a Városház téren, a 425 gyermekből álló kórust Polgár Zoltánné vezényelte. Koncertjük után Spányi Antal püspök mondta el ünnepi gondolatait.

"Várakozunk karácsonyra, Jézus születésének ünnepére, várjuk azt az ünnepet, amelyben megemlékezünk Isten végtelen szeretetéről, ígéreteinek beteljesítéséről. Várjuk a karácsonyt, a szeretet ünnepét, amikor egymás felé türelemben, megértésben, békességben, szeretetben tudunk odafordulni.." - fogalmazott Spányi Antal püspök.

"Várjuk, hogy a sötétséget legyőzze a fény, a bűnt és rosszat győzze le az erény. Ezen az estén felgyulladnak az ünnepi fények, fellobban az adventi koszorún az első gyertyának lángja és azt hirdeti, hogy bármit is tartunk az ünnepről, bármilyen tartalmat is fogadunk be szívünkbe, arra hív bennünket, hogy vigyünk fényt a világba.." - tette hozzá a megyéspüspök.

A díszkivilágítást idén a IV. Adventi Jótékonysági Futás egy kilométeres távjának győztesei, Trenka Ádám és Bese Mirtill kapcsolták fel Cser-Palkovics András polgármesterrel és Spányi Antal püspökkel közösen.

Székesfehérvár polgármestere az adventi gyertyagyújtás előtt köszönetet mondott a 425 gyermeknek és felkészítő tanáraiknak, hogy ismét a Kisangyalok kórusával kezdődhetett este az ünnep. "Biztos vagyok benne, hogy a következő hetekben is sokan jönnek majd el a Belvárosba beszélgetni, barátokkal, ismerősökkel találkozni és nézni a gyerekek örömén keresztül azt, hogy az őszinte öröm mekkora hatással van az emberekre a szeretet ünnepére való felkészülésben." - mondta Cser-Palkovics András polgármester, aki úgy fogalmazott: a városban járva megtapasztalta, hogy a fehérváriak hetek óta várják, hogy elinduljon az advent időszaka, amikor a lelkekben és a szívekben is érdemes magunkat, családunkat és kisebb- nagyobb közösségünket is felkészíteni karácsony ünnepére.

Idén az Oskola utcában, a Kossuth-udvarban, az Órajátéknál, valamint a megújult Országzászló téren és a Távírda utcában is adventi díszkivilágítással találkozhatnak a fehérváriak.

Forrás: www.szekesfehervar.hu
Videó: Somogyi Tamás és Berta Kata

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk