Hitoktatói zarándoklat Alsószentivánon - beszámoló

2022. 09. 13. | | 2022. 09. 16.

 

 

 

 

Beszámoló – Hitoktatói zarándoklat Alsószentivánra

2022.09.13. – Az idei évben is szeptember 13-ra, a Székesfehérvári Egyházmegye minden katekétája meghívást kapott a hitoktatók zarándoklatára a Fatimai Szűzanya magyarországi kegyhelyére, Alsószentivánra.

Ezen a szép, napsütéses reggelen zarándokokkal telt meg a szabadtéri oltár előtti tér, ahol a szentmise elején Helter István plébános atya szeretetteljes szavakkal köszöntötte a zarándokokat, külön kiemelve a jelen lévő katekétákat.
A szentmisét Főtisztelendő Kispál György csepeli plébános atya mutatta be a zarándokokkal együtt érkező atyákkal, aki a szentmise elején külön köszöntötte az új tanév elején a jelen levő hitoktatókat is.

Homíliájában György atya különösen felhívta a figyelmet a mai idők jeleire, a Szűzanya Fatimában mondott üzenetére. Mindazok, akikre ma gyermekek nevelését bízták, fontos feladat hárul, a hitbeli nevelés, példaadás és mindenekelőtt az imádság, engesztelés. Fohászkodjunk, és kérjük égi Édesanyánkat, esdje ki számunkra és a világ számára a hőn áhított békét ebben a zűrzavaros világban!

A szentmise után a Vértesi Espereskerület katekétáinak vezetésével a Szentségimádás következett. A szentségi Jézus elé térdelhettünk, akit Lindmayar Miklós atya helyezett a legnagyobb tisztelettel az oltárra, majd részesülhettünk általa a szentségi áldásban.

A szépen átgondolt elmélkedések mindannyiunkat elgondolkodtattak a hivatásunkról, arról, hogy mindig a Forráshoz, Krisztushoz tudunk fordulni, megosztva örömeinket, kudarcainkat, gyengeségeinket.

Legyen itt néhány mondat az elhangzott gondolatokból:
„Szeretnék most megpihenni Benned, és csak Veled lenni.
„Bocsásd meg Uram, amikor nem eléggé szerettük a ránkbízottakat!
„Bocsásd meg Uram, amikor nem voltunk méltóak a hivatásunkhoz!
„Köszönjük, hogy láthatjuk csodáidat!
„Köszönjük, hogy kiválasztottál minket!

A Szentségimádás után Varga László hitoktatótársunk egy agapéra, finom pogácsával megspékelt gulyáslevesre hívta a jelenlevőket, melyet helyi hitoktatók és hozzátartozóik készítettek. A szeretetvendégség köszönhető Püspök atyánk szeretetteljes hozzájárulásának, Alsószentiván Önkormányzatának és az áldozatos segítőknek. Köszönjük a kedves vendéglátást! Jó volt együtt lenni, így volt alkalmunk kötetlen légkörben is egymásra figyelnünk.

Szükségünk volt erre a feltöltődésre, most a tanév kezdetén. Szolgálatunkat mindannyian a magunk területén, Isten nagyobb dicsőségére és tanítványaink lelki üdvére, a nehézségek és megpróbáltatások ellenére is végezzük, egymást imádságban hordozva.

Hálásan köszönjük a Szentiváni Szűz Mária közbenjáró szeretetét és a legfőbb Katekétánknak, a mi Urunk Jézus Krisztusnak kegyelmét, melyre mindenkor és minden körülmények között számíthatunk!

Fehér Margit EHF szaktanácsadó
Fotók: Kiss Attila és Varga László

 

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk