Imakilenced 7. állomásán - Érsekújváron - beszámoló

2007. 02. 25.

 

kép a templombelsőről

 

Februrár 25-én a felvidéki Érsekújvár városában folytatódott a Pázmaneum Társulás által meghirdetett Felvidéki Imakilenced. Immáron a 7. állomásához érkezett a 2006 augusztusában indított II. Imakilenced, amelyet a keresztény magyarság lelki megújulásáért tartanak a felvidéki magyar közösségekben. Minden hónapban más-más egyházközségben elmélkednek a katolikus hívek és lelkiatyáik a magyar szentek és hitvallók életéről. Az Imakilenced állomásai 2007-ben egyben a Szent Erzsébet-évhez is kapcsolódnak, hiszen ezúttal az ő korának magyar szentjeivel ismerkednek majd meg.

 

                   

 

                   

 

                   

 

Az imatalálkozót Balogh Károly perbetei lelkipásztor egyháztörténeti előadása nyitotta meg, amely Árpád-házi Szent Kinga életszentségével ismertette meg a hallgatóságot és példájának ma is aktuális voltára hívta fel a figyelmet. A szentmise előtt Sárai Attila szímői plébános Szent Erzsébet imaórát tartott a Pázmaneum által nemrégiben kiadott Kilenced Árpád-házi Szent Erzsébethez c. imafüzetből.

Az ünnepi szentmisét Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök atya mutatta be 22 oltártestvérével egyetemben. A szentbeszédben a főpásztor kidomborította a nagyböjti lelki megújulás szükségességét, amelynek az egyén, a család, a nemzet és az Egyház életében is meg kell valósulnia.  Figyelmeztette a híveket, hogy a keresztény embernek hiteles tanúságot kell tennie hite mellett minden élethelyzetben. Buzdította a zarándokokat, hogy továbbra is imádkozzanak magyar népünkért és tartsanak ki őseik hitében, átadva azt a jövő nemzedéknek.

A szentmise végén Gyurcso Zoltán, érsekújvári lelkiatya megköszönte Spányi püspök atya buzdítását, majd kihirdetésre került az Imakilenced következő állomása, amelynek márciusban a csallóközi Lég egyházközsége ad otthont.

Karaffa János/Pázmaneum
Fényképeket készítette Ugrits Tamás

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk