Imakilenced a papokért, szerzetesekért és új hivatásokért - beszámoló

2010. 02. 28. |

 

 templom

 

Vasárnap délután Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök mutatott be a hívek nagyszámú jelenlétében a kerületek papságával koncelebrált szentmisét Tárkányban, a Komáromi és a Tatai espereskerület közös szervezésében tartott imakilenced alkalmából.

Az imakilenced második állomása volt a tárkányi Szent László templom.

Spányi Antal homíliájában a vasárnapi olvasmányokból kiindulva beszélt arról, hogy az Egyház minden nehézsége ellenére Krisztus-hordozó és világosan megfogalmaz erkölcsi elveket, melyek mentén jobbá válhat a világ. Többfelől éri támadás az Egyházat, mert az emberek nem ismerik föl a Krisztusról ragyogó fényt. Azoknak van esélye fölismerni Őt, akiket odavezetnek Hozzá. Szükség van a papokra: imádkozó, igaz tanúkra és jó pásztorokra.Ők mindig többen voltak és vannak az Egyházban, mint azok a papok, akik belefáradva a feladatba, engedve az emberi gyöngeségnek, nem töltik be feladatukat.

Hogy legyenek ilyen papjaink: ezért imádkozunk. Ezt az imakilencedet is ezért imádkozzuk, a Prohászka Imaszövetség is ezért jött létre. Szolgáló papjainknak és a fejlődő hivatásoknak is szüksége van egy biztos imahátérre.

A katolikus egyházban nincsen "magányos botorkálás", hanem közösségben való krisztusi élet: papjaink utat tudnak mutatni Isten felé. Az imát Isten meghallgatja: kérjünk új papi hivatásokat, szent papokat és kérjük, hogy tudjuk őket követni, és hogy így növekedjen Isten országa.

 

Homília meghallgatása:

 

A Papság Évében a papi élet megújulásáért és új hivatások születéséért életre hívott 9 hónapon keresztül tartó imádságot a tavalyi Felvidéki Imakilenced folytatásának szánják.

 

- Marian -
Fényképeket készítette Ugrits Tamás

 


 

 

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk