Karácsonyra hangolva – Püspöki látogatás a Szent Kristóf Ház Fogyatékkal Élők Nappali Intézményében - beszámoló

2019. 12. 09. | | 2019. 12. 10.

 

 

 

Karácsonyra hangolva – Püspöki látogatás a Szent Kristóf Ház Fogyatékkal Élők Nappali Intézményében

2019.12.09. – A Székesfehérvári Egyházmegye és a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum jóvoltából a Szent Kristóf Ház Fogyatékkal Élők Nappali Intézményének valamennyi lakója szeretetcsomagot kapott ajándékba a karácsony előtti napokban. A szeretetteljes előkarácsonyi ünnepségre minden évben ellátogat Spányi Antal megyés püspök a múzeum munkatársaival. Az ajándékcsomagok mellett idén is karácsonyfával lepték meg a különleges képességű gondozottakat, akik az év egyik legszebb és legmeghatóbb műsorával viszonozták a látogatást.

Nagy izgalommal várták a megyés főpásztort a Szent Kristóf Ház lakói, akik beszámoltak a mézeskalács-illatú, kézműves karácsonyi készületükről a múzeumosokkal, amelybe a karitászcsomagok összeállítása mellett a tüzelőfa kihordása is belefért a szegényeknek.

A ház lakói az ajándékok között örömmel fogadták az egyházmegyei múzeum Mikulás-napi kézműves foglalkozásán készült karácsonyi díszeket is, amelyek természetesen majd az ünnep előtti napon kerülnek a gyönyörű fenyőfára.

Spányi Antal püspök az ünnepségen kedves szavakkal köszöntötte az intézmény gondozottjait, akik közül sokan ilyenkor élhetik meg a karácsony együtt töltött, közös örömét. „A legkedveltebb ünnepünket azért szeretjük, mert mindenki számára a Betlehem kedves alakjai, Mária, József és a kis Jézus, olyan szeretetet sugároznak egymás felé és felénk is, amelyre mindannyian vágyunk. Arra szólítanak bennünket is, hogy türelemmel viseljük el egymást, és jósággal forduljunk a másik felé” – mondta a főpásztor, majd azt kívánta a ház lakóinak és dolgozóinak, hogy karácsony örömét és békéjét találják meg a szívükben és adják tovább szeretteiknek.

A Szent Kristóf Ház lakói hosszú ideje készültek az ünnepségre. Számos verssel, énekkel és rögtönzött köszöntőkkel csaltak örömkönnyeket vendégeik szemébe. „Hálával áldlak Istenem, azért is, ami nincs nekem” – hangzott el a záró versben, amely után a gondozottak széles mosollyal, vidáman énekelték elmaradhatatlan karácsonyi dalukat: „Szent Karácsony éjszakáján a Szent Kristóf Ház boldog ünnepet kíván!”

Berta Kata
Fényképeket készítette Viniczai Attila és Lakata Pál

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk