Megkezdődött az "Adventi udvar" a Püspökségen - beszámoló

2007. 12. 01. |

 

alkonyat az udvarban

 

Nagy érdeklődés kísérte a Székesfehérvári Püspökség Adventi Udvarának megnyitását. Az első hétvégén több mint ezren tértek be a Palota kertjébe, hogy a szép kézműves tárgyak megtekintése és vásárlása mellett, meghallgassák Spányi Antal püspök első adventi elmélkedését, az első adventi gyertya meggyújtását.

A főpásztor arra kért mindnyájunkat, gondoljuk végig, életünk mennyire van összhangban Isten rólunk alkotott tervével. Ádám és Éva óta a bűn szétzilálta azt a harmóniát, amelyben Istennel teljes egységben tudtunk élni. Az Úr Megváltót ígért ezért nekünk, aki visszaállítja az egységet Isten és ember között, és teljessé teszi újra életünket. A történelem során az emberek hitték és remélték, hogy ez beteljesedik majd. E várakozás nélkül nem érthetjük meg Karácsony igazi lényegét. Keresnünk kell a hit igazságát, a hit szemével kell néznünk, a hit tanítása szerint élnünk. Sokakban csak pislákol a hit fénye, de sokakban lángol. Meg kell osztanunk másokkal a hit szépségét és gazdagságát.

A megyés püspök adventi gondolatai mellett az egyházmegye iskoláiból-óvodáiból érkezett gyerekek kedves műsorai és a szép zene segítette, hogy az udvarba betérők megtapasztalhassák az adventi készület igazi üzenetét.

Az idén másodszor megnyíló Adventi Udvarban már hagyománnyá vált a jótékonysági vásár. Egy szép ajándék megvásárlásával az elesetteken, rászorulókon segítenek a karácsonyi ajándékot keresők. A sérülteket foglalkoztató biatorbágyi Kemence Alapítvány és mányi Pro Vobis műhelyei esztétikus kézműves árui mellett a Püspökség az idén egy szép zenei CD-vel gyűjt az autista gyermekeket foglalkoztató székesfehérvári és gyöngyösi intézményeknek. A jótékonysági vásárban megtalálható tehát a Szent Imre napon felhangzott Mozart: Koronázási miséjét Drahos Béla fuvolaművész és karmester vezényletével és az Alba Regia Zenekar és az Alba Regia Vegyeskar előadásában.

- BPK -
Fényképeket készítette: dr. Berta Gábor

 

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk