Ökumenikus imahét 2015 hetedik nap - beszámoló

2015. 01. 24. | | 2015. 01. 25.

 

 

„Jézus így szólt hozzá: Adj innom!"
Jn 4,7

A Krisztus-hívők egységében tartott ökumenikus imahét hetedik napján az evangélikus templomban gyűltek össze a különböző felekezetekből érkező hívek Székesfehérváron. Ezen az estén a város lelkipásztorainak imái és az igehirdetés témája az „Élő víz, Jézus Krisztus” bibliai gondolat köré épültek fel. Bencze András evangélikus püspökhelyettes köszöntötte a megjelenteket, majd a város lelkipásztorai olvastak fel a Bibliából.

A közös istentisztelet igehirdetője Tornyai Gábor plébános volt, aki arról a bizalomról beszélt, amely Isten felé vezet bennünket, és amelyet az emberi kapcsolatainkban is meg kell tapasztalnunk. Személyes hangú tanúságtételében elmondta: egy zarándoklat során, amelyen az éjszaka sötétjében barátaival eltévedtek, komoly összetartást, ráhagyatkozást kívánt a közösségtől, hogy megtalálják a helyes utat. Nagyon fontos volt a vezető hangja, aki után mehettek, akiben megbízhattak. Az egyházi közösségek élén is vannak elöljárók, akik után mehetünk, de vannak tradíciók is, amelyeket követhetünk – mondta az igehirdető. Az ökumenikus estek abban segítenek bennünket, hogy megtapasztaljuk, egy irányba megyünk, és megbízhatunk egymásban, rácsodálkozhatunk egymás kincseire. Nincs kész keresztény, mindannyian úton vagyunk az Úr felé. Ezért az elfogadás, a szeretet és megértés nélkül nincs miről beszélni egymással. Bizalom nélkül nem élhetünk sem Istennel, sem egymással.

A közösen elmondott Úr imája után az istentisztelet végén a könyörgések a brazíliai keresztényekért, a misszióban szolgálókért szóltak.

BPK
Fényképeket készítette dr. Berta Gábor

 


 

 

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk