Ökumenikus imahét - első nap - beszámoló

2011. 01. 16. |

 

felekezetek közös imádsága

 

"... kitartottak az apostolok tanításában,..."
(ApCsel 2,42)

Idén a keresztények egységéért tartott ökumenikus imahéten a jeruzsálemi őskeresztény egyház életére emlékeznek világszerte.

Székesfehérváron a Széchenyi úti református templomban tartott istentiszteleten részt vettek a felekezetek képviselői közül Spányi Antal megyés püspök, Somogyi László református lelkészi elnök, Bencze András evangélikus lelkész, Révész Lajos baptista lelkész valamint a város legtöbb lelkipásztora.

Az imaalkalmon Tóth Tamás római katolikus esperes plébános mondott beszédet a pünkösdi csodát kiemelve, amikor a különböző nyelveken beszélő emberek megértették az apostolokat. Napjainkban már azok sem értik meg egymást, akik korábban egy nyelvet beszéltek, mert elfelejtették, hogy a szeretet nyelve mindenkit összeköt. A kereszténység egyik alapvető tanítása az önzetlen szeretet, a másik elfogadása. Meg kell találnunk a másik szeretet nyelvét, mert ez az egység nyelve.

Az esperes személyes hangú prédikációjában kitért arra is, hogy a felekezetek még a közelmúltban sem voltak egymáshoz ilyen közel. Az ökumenikus mozgalom legfontosabb eredménye Székesfehérváron is, hogy a keresztények jól érzékelhetően közelebb kerültek egymáshoz. A Krisztus-hívők egységét Isten szeretete, kegyelme járja át, amelyre a nem hívők is felfigyelnek.

Az első imaalkalmat a város ökumenikus énekkarának szolgálata tette szebbé, ünnepélyesebbé.

- BPK -
Fényképeket készítette dr. Berta Gábor


A 2011-es imahét eseményei, beszámolói >>  

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

 


 

  


 
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk