Ökumenikus imahét - hetedik nap - beszámoló

2011. 01. 22. |

 

felekezetek közös imádsága

 

"... kitartottak az apostolok tanításában,..."
(ApCsel 2,42)

Az ökumenikus imahét hetedik napján a kereszténység központi élményéről, a halálból az életbe fordulás ünnepléséről szólt a város lelkipásztorai vezetésével tartott közös istentisztelet a baptista imaházban. Bencze András evangélikus lelkész a feltámadásról, a halál rémületétől az új élet felé fordulás minden keresztényt meghatározó valóságáról beszélt.

Aki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, íme, új jött létre! – idézte fel Pál apostol szavait az igehirdetésében a lelkipásztor. A feltámadás hitét nem azért találtuk ki, mert valamivel gyógyítani akarjuk a halál ejtette sebet, hanem abból született a feltámadás-hit, hogy Jézus Krisztus valóban feltámadt a halottak közül.

„Aki Krisztusban van – aki tehát hisz Jézusban, a feltámadottban – új teremtés az, a régi elmúlt, és íme, új jött létre.” Akkor hát nem is olyan távoli ez az ígéret. S akkor nemzedékek nem hiába várták, hanem megadatott az apostoloknak ugyanúgy, mint ahogy ma adatik nekünk is. Íme, új jött létre. Megkezdődött az Új teremtés. Mert abból látszódik meg, hogy a bennünk végbement új teremtés mennyire hétköznapi, hogy a hitünk mennyire gyakorlatias. A feltámadás-hitünk teljesen megváltoztatja kapcsolatainkat, egymáshoz való viszonyulásunkat. Új teremtés vagyunk, mert Jézus nekünk is megmutatta feltámadott önmagát.

Az igehirdetés, a keresztség és az úrvacsora nem a halott Jézus emlékezete, tette hozzá végül, hanem az értünk meghalt és feltámadt Jézus ajándéka. Új teremtés vagyunk. A Szentlélek – akit a keresztségben megkapnak mindazok, akik befogadják Jézus Igéjét – a szeretet és az egység lelke: legyőzve a faji, kulturális és társadalmi hovatartozásból fakadó különbségeket, minden hívőt egyesít a Feltámadottal és egymással.

BPK
Fényképeket készítette dr. Berta Gábor


A 2011-es imahét eseményei, beszámolói >>  

 

Képtár


< 2020. augusztus >
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

 


 

  


 
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk