Ökumenikus imahét - ötödik nap - beszámoló

2012. 01. 19. |

 

felekezetek közös imádsága

 

Az ökumenikus imahét ötödik napján ismét a baptista imaházban gyűltek össze a város keresztény hívei, hogy lelkipásztoraikkal közösen imádkozzanak az egységért és hitük megerősödésért. Erre az estére a lengyel keresztények olyan bibliai olvasmányokat, magyarázatokat, és imádságokat állították össze, amelyek Krisztus békéjét hirdetik. Ez a béke erőszakmentes, tiltja a bosszút, hirdeti az ellenségszeretet és nyomatékosan megparancsolja a megbocsátást – fejtette ki igehirdetésében Berze János református lelkész.

Jézus feltámadása után a félelemtől megbénított tanítványok együtt voltak. „Jézus közéjük lépett és ezt mondta: Békesség néktek!” – hirdeti János evangéliuma.  A református lelkész beszédében kiemelte: a bizonytalanság, a tanácstalanság, az elkeseredettség és a félelem ellen Jézus a békét hozta el, ami minden jónak a foglalata. A világi békét megzavarhatják a körülmények, de Krisztus békéje a szívünkben lakik, a Szentlélek által. Jézus megbékéltetett minket önmagával, és ránk bízta a megbékélés szolgálatát.

Az istentisztelet végén először a hívek majd a felekezeteket képviselő lelkipásztorok szabad imában kérték, hogy az emberek lelkét töltse be Krisztus minden értelmet meghaladó békéje.

 BPK
Fényképeket készítette dr. Berta Gábor
Videó: Somogyi Tamás és BPK

 

A 2012-es imahét eseményei >>  

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár


< 2020. augusztus >
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

 


 

  


 
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk