Papnövendékek látogatása Spányi Antalnál - beszámoló

2011. 04. 23.

 

csoportkép

 

Az egyházmegye hagyományainak megfelelően Spányi Antal megyés püspök a püspöki palotában fogadta az egyházmegye papnövendékeit: Szilágyi Szabolcs diakónust, Szeleczky Csaba, Bozai Márton, Helter István, Oravecki Attila és Östör Dániel kispapokat. Mészáros Péter diakónus plébániai szolgálatban volt, Lukács Gábor Imre külföldi tanulmányúton tartózkodott.

 

                     

 

                     

 

                     

 

                     

 

                     

 

A kispapok beszámoltak az elmúlt félév tanulmányairól és lelki tapasztalatairól, a főpásztor pedig az egyházmegye legfontosabb törekvéseit, lelkipásztori programjait ismertette. Hangsúlyozta a papnövendékeknek a közös gondolkodás és cselekvés fontosságát; az egységnek és a közös munkának az erejét és eredményességét. A lelkipásztorkodás megújulása csak a papság megújulásán keresztül valósulhat meg, ez pedig a Krisztus-központúságra, az Egyház szeretetére és a testvéri közösségre épülhet.

A találkozó keretében történt a húsvéti jókívánságok kifejezése, és a főpásztor ajándékainak átadása. A kispapok a szent három nap során, valamint húsvét ünnepén a liturgikus szolgálatban vettek részt.

Ugrits Tamás

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk