Pedagógus lelkigyakorlat Székesfehérváron - beszámoló

2007. 02. 24. |

 

szentmisén

 

Február 22-24. között zajlott Székesfehérváron a Szent Gellért Tanulmányi Házban az Egyházmegye fenntartásában működő nevelő–oktató intézmények pedagógusai részére szervezett lelkigyakorlat. A sorrendben ötödik alkalommal megszervezett lelkigyakorlaton 10 intézmény 23 pedagógusa vett részt.

A lelkigyakorlat nyitó szentmiséjét Spányi Antal megyés püspök mutatta be, aki eddig minden alkalommal – ha csak rövid időre is – bekapcsolódott a pedagógus lelkigyakorlat programjába. Szentbeszédben kiemelte, hogy a világ fejedelme mindent elkövet, hogy a kuszaság legyen a rend. Nekünk azonban arra kell törekednünk hogy Isten legyen életünk középpontjában, és hogy életünk, pedagógusi munkánk Jézus Krisztusról szóljon.

A program vezetője Ugrits Tamás irodaigazgató atya volt, aki az elmélkedések során kiemelte, hogy morális válságban lévő hazánkban mennyire fontos küldetése van katolikus oktatási intézményeinknek, és a világnak mennyire nagy szüksége van a hivatását jó pásztorként megélő pedagógusokra.

A lelkigyakorlat egyik fontos eseménye volt, hogy a résztvevők megtekintették a Szent Imre és Szent Erzsébet jubileumi év programjához kapcsolódó Liliom és Rózsa kiállítást. A kiállítás magas színvonalon mutatja be Szent Imre és Szent Erzsébet tiszteletének a Székesfehérvári Egyházmegyében fellelhető emlékeit.

Szalma István
EKIF elnök

 


 

Korábbi év beszámolója:

 

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk