Sajtótájékoztató Szent István emlékérem és díj 2010-i díjátadó

2010. 08. 16.

 

Szeretettel várjuk sajtótájékoztatóra augusztus 16-án, hétfőn 14 órára a Székesfehérvári Püspökségre.

Téma: A Szent István emlékérem és díj 2010-i díjátadó ünnepsége, a díjazott bemutatása.

Idén hetedik alkalommal adják át a Szent István Emlékérem és Díjat. A magánszemélyek által 2004-ben alapított Szent István-díjat Spányi Antal püspök, a kuratórium elnöke augusztus 18-án, szerdán 18 órakor a Szent István Művelődési Ház Szent István termében adja át.

Az elismerést minden évben olyan székesfehérvári személyiségnek ítélik oda, akinek, munkásságához, szakmai életútjához, emberi hozzáállásához mindenkor Szent István öröksége szolgált és szolgál iránymutatásul, a Szent István-i keresztény értékrendnek megfelelő életet él vagy élt, és ennek szellemében kiemelkedő tevékenységet végez vagy végzett.

A Szent István díjat elsőként Sobor Antal író, tanár vehette át, majd Dr. Fitz Jenő régészprofesszor, a gorsiumi ásatások vezetője. Harmadik alkalommal Dosztál Béla, az '56-os székesfehérvári Nemzeti Bizottság Ideiglenes Intéző Bizottságának volt titkára. A negyedik díjkiosztón posztumusz díjat kapott Sulyok János Ignác a püspöki könyvtár levéltár volt igazgatója, és az elismerést Dr. Martyn Gizella orvos is ekkor vehette át. Őket követte Dr Tóth Mihály professzor az ötödik díjazáson. A tavalyi esztendőben először kapta intézmény, vagyis egy közösség az érdemrendet és díjat. Az alapítvány díjbizottsága a Ciszterci Szent István Gimnáziumot találta érdemesnek az elismerésre.

 

Bertáné Pintér Katalin
egyházmegyei sajtóreferens
06-30-641-6252

 

 

 


 

  


 
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk