Székesfehérvári diákok a Bibliai Találkozások kiállításán - sajtótájékoztató - beszámoló

2008. 09. 24.

 

Bibliai találkozások kiállítás honlapja: www.bibliaitalalkozasok.hu

 

 


Immár második alkalommal összefogott a város önkormányzata és az egyházmegye, hogy a fehérvári diákok térítésmentesen látogathassák meg az Egyházmegyei Múzeumot. A polgári frakció kezdeményezésére közel 2500 diák tekintheti meg a nagysikerű Bibliai Találkozások kiállítást.

A kiállításban megtartott sajtótájékoztatón a város polgármestere példaértékűnek értékelte az Egyházmegyei Múzeum munkáját, ami miatt örömmel állt az idén is a kezdeményezés mellé. Kifejtette, hogy a Bibliai Találkozások tárlat fontos a városnak, mivel a Könyvek Könyvének ismerete alapvető a hívő és nem hívő embernek egyaránt.

 

         

 

 

                     Cser-Palkovics András a polgári frakció vezetője elmondta, örül annak, hogy a tavalyi kezdeményezésnek folytatása lett és, hogy a múzeumban a fiatalok ismét valódi értékekkel találkozhatnak. Kiemelte annak jelentőségét, hogy olyan diákok is meglátogathatják így a kiállítást, akiknek szülei a belépődíjat nem tudnák megfizetni.

 

         

 


Spányi Antal megyés püspök nagyra értékelte, hogy idén is megvalósulhatott ez a példaértékű összefogás. A mai magyar társadalom számára, amikor mesterségesen szembefordítanak embereket, ez az összetartás üzenet értékű lehet. A püspök reményét fejezeti ki, hogy azoknak a fiataloknak, akiknek az Egyházról, a Bibliáról csak a médián keresztül vannak ismereteik, itt egy valós, igazi képet kapnak majd, a hiteles forrást találják meg.

 

- BPK -
Fényképeket készítette Lakata Pál

Eddigi híreink >>

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk