Advent 2020

 

2020-ban rendhagyó módon nyílt meg az Adventi Udvar. A Püspökség a járványügyi rendelkezések miatt még nem nyithatta meg kapuit, az Adventi Udvar üzenetét azonban szeretné eljutni az otthonokba, hogy ebben a nehéz időszakban is elvigye a várakozás békéjét, karácsony örömét mindenkihez. 

 

 

 

 

"Elérkezett az idei év adventje. Ezt az időszakot annyi minden teszi széppé évről évre. Szép emlék az adventi roráte misék kedves hangulata, a karácsonyi készülődés sok izgalma, a gyerekek várakozása, és a sok feldíszített kirakat, kedves adventi énekek, a szívünkhöz oly közel álló dallamok, régi karácsonyaink emléke… De a lényeg mégis ezek mélyén van! Közeleg az Úr, itt van az Úr érkezése, erre kell készülni!

És ez a készület idén más lesz, mint ahogy azt szeretnénk, ahogy megszoktuk. Más lesz, mint ahogy elterveztük. Járványhelyzet van, nem találkozhatunk úgy, ahogy korábban tehettük. (...) más a hangulat, más a készülődés bensőségessége… Talán sajnáljuk, hogy ez az idei év így másként zárul majd, mint ahogy szerettük volna. Hiszen sokunknak ez az időszak az év leginkább várt időszaka.

Mégis azt gondolom, nem szabad keseregni. Van ennek az adventnek is értéke, és szépsége is. Hiszen most talán még jobban meg tudjuk érezni az első, igazi advent hangulatát, mint ha minden a nekünk megszokott módon történne."

Spányi Antal megyés főpásztor gondolatai nyitják az idei Adventi Imafüzet oldalait, melyet most kevesen vehetnek kézbe, azonban az on-line térben letölthetővé tettük, hogy mindenki számára elérhetővé legyen egy közös út, közös imádság lehetősége:

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk