Zarándoklat a nagyszülőkért - beszámoló

2010. 06. 13. |

 

Zarándoklat a nagyszülőkért
Alsószentiván 2010.

„Mindenképpen vigyázz magadra és nagyon ügyelj,
hogy amiket saját szemeddel láttál, el ne felejtsd,
hanem őrizd meg emlékezetedben egész életedben,
sőt, add tudtára gyermekeidnek és gyermekeid gyermekeinek is.”
M. Törvénykönyv 4,9

Spányi Antal megyéspüspök kezdeményezésére, az  Egyházmegye Családpasztorációs Bizottságának szervezésében az idén első alkalommal - hagyományteremtő céllal került megrendezésre az egyházmegyei „Zarándoklat a nagyszülőkért” című program Alsószentivánon.

Az egyházmegye déli részén található búcsújáróhelyen több száz hívő jött össze, hogy imádkozzon a nagyszülőkért, dédszülőkért, illetve önmagáért, mint nagyszülő, hogy családja számára áldás lehessen. Az unokák testi, lelki és szellemi fejlődésének segítése szép feladat, ehhez kaptak áldást Dr. Takács Nándor nyugalmazott megyéspüspöktől, aki a szentmise főcelebránsa volt.

 

áldás a nagyszülőkre

 

Sok nagyszülő meghatódva vette át az emlékbe adott kis képet Sárközi Béla diákonustól, amelyen a fatimai szoborról készült fénykép látható.

Az alsószentiváni hittanosok: Kádár Edina, Kiss Zsuzsanna, Porteleki Alexandra és Sipos Dávid versekkel, illetve zongorajátékkal kedveskedtek. A szentmise után tanúságtételek, énektanulás, séta a közeli Szluha-kápolnához, szentségimádás voltak további programjaink.

Köszönjük Spányi Antal megyéspüspöknek a szervezéshez nyújtott  támogatását, amely lehetővé tette a program széles körű meghirdetését és lebonyolítását.

A rendezvény sikeres lebonyolításához Nagy Lajos polgármester és az alsószentiváni polgárőrség is szívesen járult hozzá, melyet innét is nagyon köszönünk. Köszönjük Kallós Péter plébános illetve az alsószentiváni hívek áldozatos munkáját.

Isten áldjon meg minden élő és elhunyt nagyszülőt egyházmegyénkben!

„Nincs más számonkérés, csak gyermekeink tekintetében.
Ahány szóra váró gyermek, a jövőnek megannyi lámpása a meglódult időben.”
Sütő András

Dombi Mátyásné
Fényképeket készítette Ugrits János

 

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk