Imakilenced a családokért - beszámoló

2011. 03. 27. |

 

 találkozások

 

Vasárnap a Pázmaneum Polgári Társulás a Család évében felvidéki és magyarországi egyházközségekkel karöltve Imakilencedet indított útjára. Az Imakilenced első állomására Piliscsabán kerül sor.

Délután keresztutat jártak a Piliscsaba-Klotildligeti plébániatemplomban, majd imaóra következett Boldog Batthyány-Strattmann László közbenjárásáért a piliscsabai plébániatemplomban. Ugyanitt került sor a püspöki, koncelebrációs szentmisére.

Spányi Antal megyés püspök köszöntötte a paptestvéreket, lelki atyákat, zarándok híveket, majd szentbeszédében utal arra, hogy Szent Pál azon gondolkodik, miért van a bűnnek akkora ereje az ember életében. Látjuk és akarjuk a jót, mégis sokszor nem aszerint cselekszünk.

A média hazug módon mutatja be az értékeket; rombolja a családok alapját, a szeretet valódi mivoltát. A világ számtalan módon próbálja bemutatni a boldogságkeresés módjait, a boldogságot azonban nem az találja meg, aki a maga boldogságát keresi, hanem aki - Krisztusnak adva életét - a másik boldogságát is akarja.

Nem szabad elhinnünk, hogy a nehézségtől való szabadulás adja meg életünk megoldását. Imádkoznunk kell, imádságos közösséggé kell válnunk ahhoz, hogy biztosan tudjuk: van út, mely az igazi boldogságra vezet.  Nemcsak a Szentcsalád, hanem minden szent életű család példája is ezt bizonyítja: a boldogság elérhető, lehetséges a szent élet.

Az ember csak egyetlen úton tud kiteljesedni és csak egyetlen úton találja meg a belső békét és örömöt. Ennek az útnak útjelzői a parancsok, a közös imádság, az egyház tanítása, egymás szeretete, a családi közösségek ápolása.

Szakítanunk kell a megfáradt, beletörődő lelkiséggel; hallgatnunk kell a Lélekre. Meg kell újulnunk. Imádságunk - ha nem is hoz gyors változást - biztosan célba jut.

 

Homília meghallgatása:

 

Az Imakilencedre a lelkiatyákat és híveiket a Feldékről és Magyarországról egyaránt érkeztek.

 

- Marian -
Fényképeket készítette Ugrits Tamás
 
Videó: - BPK és Somogyi Tamás -

 

Bővebb beszámoló:  1103pilis.pdf (67 kB)

 


 

 

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk