Okosbolt a Szent Imre Általános Iskolában - beszámoló

2012. 11. 28. | | 2012. 12. 04.

 

szemléletes bemutatás

 

A Szent Imre Általános Iskolában mutatták be azt az internetes portált, ami a gyermekek és szüleik számára segít eligazodni a fogyasztóvédelem világában, és a tudatos fogyasztásra nevel. A második és negyedik osztályos gyermekeknek szakemberek mutatták meg a honlapot és az ott található szórakoztató játékokat.

A gyermekek tudatos fogyasztóvá válásában szeretne szerepet vállalni a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a mai kornak megfelelő csatorna, az internet segítségével.  A www.nfhokoskosar.hu weboldal elsősorban óvodás és alsó tagozatos gyermekek számára készült. A rendezvényen megjelent Csákiné dr. Gyuris Krisztina, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgató-helyettese is, aki elmondta, hogy hiánypótló az a program, amit a kisebb gyermekek számára most kifejlesztettek.

Szakemberek szerint fogyasztóvédelmi szempontból kiemelkedően fontosak a gyermekek, hisz ők a legfogékonyabbak az új ismeretekre. Meghatározó, hogy milyen pozitív mintákkal találkoznak a tanulás időszakában.

A Szent Imre Általános Iskolában korábban is foglalkoztak már a fogyasztóvédelem területével, ám eddig inkább csak osztályfőnöki órákon, ezért most örömmel fogadták az új programot, amiben az intézmény részt vehet mondat el köszöntőjében az iskola igazgatója, Csák Lajos.

A fogyasztóvédelem szakmai napján a tudatos vásárlásra nevelést, a gyermekek tanulási képességeit figyelembe véve, játékos módon oldották meg. A szakemberek egyaránt figyeltek az egészségre és a környezettudatos viselkedésre való nevelésre is. A hatóság tudatos fogyasztóvá nevelési programja folytatódik majd a Szent Imre Iskolában.

BPK
Fényképeket készítette Nagy Anikó

Videó: Somogyi Tamás és BPK

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk