Önkéntességért Díj 2022

2022. 12. 19. | | 2022. 12. 19.

 

 

2022.12.19. - A Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász Grüll Józsefné Walczer Erzsébetet jelölte az Önkéntességért Díjra 2022-ben, aki át is vette az elismerő oklevelet.

Grüll Józsefné Walczer Erzsébet hitvallásának tartja: „ Ne fáradjunk bele tenni a jót, mert ha kitartunk, annak idején aratni is fogunk. Amíg tehát időnk van, tegyünk jót mindenkivel” (Gal 6,9-10). Erzsi 20 éve önkéntes munkát vállal a móri Bice-Bóca Egyesületnél, ahol sérült gyerekekkel és felnőttekkel foglalkoznak heti szinten - minden szombaton részt vesz a foglalkozásaikon. Móron és környékén nagyon sokan hálásak neki, hogy hallgathatják a Mária Rádió adásait. Erzsi 10 éve végzi itt is önkéntes munkáját, 5 éve már, hogy teljesen egyedül végez minden feladatot, hírt szerkeszt és felolvas, végzi az adminisztrációs munkát. Ezen felül 12 éve önkéntesként szolgál a móri Szent Erzsébet karitász csoportban.

A Katolikus Karitász nemre, fajra, felekezeti, vallási, etnikai hovatartozástól függetlenül igyekszik segítséget nyújtani minden szükséget szenvedőnek. Erzsébet a felebaráti szeretet gyakorlásának elkötelezett híve, fáradtságot nem kímélve próbálja a rászorulók, a társadalom peremére szorultak búját-baját, nyomorát enyhíteni. Minden hónap első hétfőjén ott van a tartós élelmiszerosztásnál, adományok gyűjtésében és kiosztásában aktívan részt vesz. Sajnos az orosz-ukrán háború miatt Mórra is sok menekült érkezett, Erzsi itt is napi szinten kivette a részét a velük való törődésben, ellátásban. Ő vállalta ezekkel a feladatokkal járó adminisztrációs munkát. Írásos és képi anyaggal tájékoztatta a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitászt a végzett munkákról.

Erzsi ma is aktívan részt vesz az adódó feladatokban, akár a helyi rászorulók segítésében, akár a menekültekkel kapcsolatban felmerülő segítségnyújtásban. Mindezt önként teszi, bármikor, bármiben lehet rá számítani. Erzsi mélyen elkötelezett és küldetésének érzi a másokon való segítést, mindezt önkéntes szolgálattal.

„Hálásan köszönöm a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász jelölését is az Önkéntességért díjra. Örömmel tölt el, hogy a Bice-Bóca Egyesület a facebookon megjelent méltatásomat megosztotta, Fenyves Péter polgármester, a Móri Plébánia, a Mórmost.hu - nagyon-nagyon sokan gratuláltak és elismerően szóltak önkéntesi tevékenységemről.

A legnagyobb elismerést polgármesterünk írta: "Gratulálok, nagyon megérdemelte! Valódi értékek mentén született elismerés!"- köszönte meg Erzsébet.

Karitász


Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk