Pázmánd Község Önkormányzatának március 15-i ünnepsége a katolikus iskolásokkal - beszámoló

2024. 03. 14. | | 2024. 03. 14.

 

 

Március 15-ei megemlékezés és iskolamegáldás a pázmándi Szent Gellért Iskolásokkal

2024.03.14. – Az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulóján, Pázmánd Község Önkormányzatának március 15-i megemlékezésén a pázmándi Szent Gellért Általános Iskola diákjai adtak ünnepi műsort. Az eseményen részt vett Spányi Antal megyés püspök, aki az ünnepség után megáldotta a katolikus iskola teljesen megújult épületszárnyát.

A Szent Gellért Általános Iskolások zenés, táncos műsora tette emelkedettebbé, szebbé idén Pázmánd Község március 15-i ünnepségét. A résztvevők ezután a Szent Gellért Iskolába vonultak, ahol Tallér Krisztián, plébános iskolabiztos köszöntötte a főpásztort, Böjte Richárd polgármestert, a megjelent önkormányzati képviselőket, Ugrits Tamás pasztorális helynököt, Bodnár Imre építésszervezőt, a pedagógusokat, a gyerekeket és a hozzátartozókat. Kiemelte, mennyire fontos a keresztény hitből fakadó pedagógia és az is, hogy modern eszközökkel tudjanak oktatni az iskolában, korszerű körülmények között.

Nickl Erika igazgatónő köszönetet mondott az iskola közösségének nevében, hogy az egyházmegye fenntartásban 5 éve működő intézmény mind anyagilag, mind erkölcsileg biztos háttérrel működhet. Mára elkészülhetett az épület dél-nyugati szárnyának korszerűsítése, öt új tanteremmel. Kialakításra került egy tágas mosdó, egy korszerű természettudományos és egy technika terem. Új helyiségbe költözött az informatika és az angol terem, illetve megszépült a zeneszoba. Új bútorok, korszerű, okos kijelzők kerültek megvásárlásra, minden lehetőség adva van, hogy kulturált, korszerű körülmények között tanulhassanak a diákok. „Kitartó munkánk az évről évre javuló eredményekben látszik, mostanra azonban már tárgyi feltételeink is mutatják, hogy milyen jövőt képzeltünk el a Szent Gellért Általános Iskolának. Fenntartónk kívánsága egybeesik a miénkkel: fontos, hogy megfelelő színvonalú, korszerű oktatási intézményt nyújtsunk azoknak a családoknak, akik minket választanak” – hangzott el a köszöntőben.

Spányi Antal püspök beszédében azt hangsúlyozta, az iskola a fejlesztéssel még alkalmasabbá vált az oktatásra, és az intézményben nagy hangsúlyt kap továbbra is a keresztény nevelés, ami a gyermekek jövőjét szolgálja. „Az iskola nagyon fontos minden közösség életében, felkészít arra, hogy felnőve megfelelő módon helytálljunk az életben, ahová Isten rendelt minket, hogy tehetségünkkel szolgáljuk a többieket. Ez az intézmény most alkalmasabb lett arra, hogy feladatát betöltse, hiszen modern eszközök segítik a tanulást. De az iskola több, mint a tanulás helye, mert fontos az itt folyó nevelés is. Hogy a felnövő gyerekek tudják, hova tartoznak, megbecsüljék keresztény magyar gyökereiket és azok értékeit. Mert ez szolgálja egész közösségünket és országunk jövőjét is” – emelte ki a főpásztor, majd a gyermekekhez szólt. Arra kérte őket, használják ki az iskola által nyújtott lehetőségeket, és tanuljanak szorgalmasan, hogy minél okosabbak, tájékozottabbak legyenek az életben, az ismeretek által is.

A diákok énekes, zenés, verses műsorral köszönték meg a főpásztornak, hogy együtt ünnepelt az iskolásokkal és a pedagógusokkal. Az ünnepség zárásaként a megyés püspök megáldotta az új épületrészt, a korszerűen kialakított, modern eszközökkel felszerelt tantermeket.

Berta Kata
Képek és videó: Székesfehérvári Egyházmegyei Stúdió


Kapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk