Püspöki áldás a Malomházra - beszámoló

2008. 10. 17. |

 

Spányi Antal megyés püspök megáldotta a 17-én, pénteken megnyílt Malomházat. Az ünnepségen Dr. Cser-Palkovics András a székesfehérvári polgári frakció vezetője elmondta: a ház azért jött létre, hogy otthona legyen minden civil kezdeményezésnek és rendezvénynek, amely a polgári értékrendhez köthető. Orbán Viktor volt miniszterelnök a megnyitón, személyesen nem tudott részt venni, ezért levélben üdvözölte a Malomház létrejöttét. Arra kérte a ház megálmodóit és a megjelenteket maradjanak hűségesek mindazon értékekhez, amelyeket ez a ház is közvetíteni szeretne.  

Vargha Tamás választókerületi elnök köszöntőjében hangsúlyozta: „Kell egy hely, ami a miénk, és ahol együtt lehetünk. Ahol összejönni, beszélgetni, eszmét cserélni, együtt örülni vagy akár búsulni is lehet.” Bánki Erik a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség képviselője kiemelte erős Magyarország, erős társadalom csak civil összefogással jöhet létre. A Malomház legyen olyan hely, amely műhelyként működik, amely összekovácsolja az idelátogatókat. „Mert kell egy csapat!”

Spányi Antal székesfehérvári püspök azt kívánta: a Malomház a közös érdekek és gondolatok háza legyen, amely keresztény, polgári, konzervatív és valóban magyar értékeket képvisel. Sohase békéljenek meg az idejárók az értékválsággal és ne engedjék tovább a megosztó politikát, azt, hogy a polgári gondolkodás hiteltelenné, elszigetelté váljon.

Október 22-én lesz, a Nemzeti Szalon lesz vendége háznak, amely már számos magyarországi városba és faluba látogatott el. Kalmár Pál festő- és üvegművész a rendezvény alapítója, szervezője politikai, kulturális fórummal egybekötött vándorkiállítását mutatja be.

A Malomház rövidesen saját honlappal és újsággal jelentkezik.

 

Berta Kata
Fényképeket készítette dr. Berta Gábor


 

 

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk