Püspöki áldás a Szent István király-székesegyház belső rekonstrukcióján dolgozó szakembereknek - beszámoló

2019. 09. 12. | | 2019. 09. 12.

 

 

Spányi Antal megyéspüspök megáldotta a Szent István király-székesegyház belső rekonstrukcióján dolgozó szakembereket

2019. szeptember 12-én Spányi Antal megyéspüspök megáldotta a Szent István király-székesegyház belső rekonstrukcióján dolgozó szakembereket. A Magyarország Kormánya támogatásával megvalósuló projekt előkészítése a teljes körű restaurátori kutatással 2016-ban kezdődött. 2018-ban megvalósult a két oldalkápolna régészeti feltárása és restaurálása. 2019-ben régészeti feltárás tisztázta a templom középkori történetét. Közben elkészültek az építészeti kiviteli tervek és az Egyházmegye elindította a kivitelezésre vonatkozó beszerzési eljárásokat a tervek szerint 2022-ig tartó teljes körű belső rekonstrukcióhoz. A projekt fokozatosan épült fel. 2019. szeptember elejéig a tervezett munkák elvégzéséhez szükséges összes vállalkozási szerződést aláírták. Ezzel lehetőség nyílt a munkálatokban résztvevők megáldására.

Áldásban részesültek a rekonstrukció előkészítését végző projektmenedzsment tagjai; jogászok, gazdasági és műszaki szakemberek, valamint az egyházmegyei főépítész, továbbá az építész tervező, a rekonstrukciós munkálatok koordinátora, a műszaki ellenőr, az építőipari kivitelezést végzők valamint a műtárgyakat helyreállításáért felelős restaurátorművészek és az ő munkájukat felügyelő zsűri tagjai.

Az ünnepségen közreműködtek a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és növendékei.

Székesfehérvári Egyházmegye
Fotó: Bechtold Panna és Gersztheimer Zsolt

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk