Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász munkatársainak éves összejövetele - beszámoló

2024. 01. 15. | | 2024. 01. 16.

 

 

Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász munkatársainak éves összejövetele

2024.01.15. - A Székesfehérvári Karitász mintegy 40 munkatársának immár hagyományosnak mondható szakmai és egyben közösségépítést célzó évkezdő összejövetele került megrendezésre. Mivel a dolgozók 3 különböző intézményben végeznek szolgálatot, ritkán adódik alkalom az együttlétre, így az ilyen alkalmak különös jelentőséggel bírnak.

A mostani alkalmat megtisztelte jelenlétével Tornyai Gábor atya, Székesfehérvár-Öreghegyi plébános is, aki a csapat lelki, spirituális elmélyülését segítette elő interaktív előadásával. Beszélt arról, hogy a Karitász égisze alatt segíteni a rászorulókon feladat és lehetőség is egyben arra, hogy Krisztus arcát közvetítsük a felebaráti szeretet gyakorlása közben. A munkatársak kiválasztották Gábor atya gyűjteményéből az őket „megszólító” kavicsokat és elhelyezték egy Krisztus arcát ábrázoló ikonon. Magunkba mélyedve gondolkodtunk el azon, hogy apró mozaikként hol a helyünk az egészben, miként él bennünk Krisztus és együtt milyen képet hordozunk Róla.

Ezt követően szakmai berkekbe eveztünk: Farnas István, a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Ambulancia intézményvezetője számolt be a 2023-as év eredményeiről és a 2024-es évre vonatkozó tervekről, majd Magyar László, a Szent Kristóf Ház Fogyatékkal Élő Fiatalok Nappali Ellátásának és Támogatott Lakhatásának intézményvezetője osztotta meg velünk az intézményeiket érintő változásokat. Dr. Sinkovicsné Máté Hortenzia, a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász igazgatónője az Egyházmegyei Karitász Központban folyó feladatokról, számokról, adatokról és az emögött megbúvó kihívásokról, örömökről és sikerekről beszélt.

A délután kötetlenebb hangvételben folytatódott: a 2023-ban érkezett dolgozók mutatkoztak be, majd Borbélyné Somogyi Szilvia, igazgatóhelyettes vezetésével csapatépítő játékokon keresztül folytattuk a kölcsönös ismerkedést, egymás jobb megismerését. A hangulat oldott volt, érezhető volt, hogy jó ebben a közösségben jelen lenni, tenni a jót. A programot agapéval zártuk, ahol a sok finom, saját készítésű sütemények mellett megkóstolhattuk a Szent Kristóf Ház különleges képességű fiataljainak is a cukrászati remekműveit.

dr. Sinkovicsné Máté Hortenzia
karitász, igazgató

Képtár

 

 


 

  


 

 


  
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk