Szent Imre - VÁR (második alkalom) - beszámoló

2010. 11. 26. |

 

November 26-án a Szent Imre Általános Iskola ismét várta és színes programmal fogadta az intézmény iránt érdeklődő szülőket és nagycsoportos óvodás gyermekeiket. Igazgató úr köszöntője után adventi hangulatot teremtett az iskola kamarakórusának és kis hangszeres művészeinek műsora, Gyenese Ágnes tanárnő vezetésével.

A szülőket Csák Lajos igazgató úr és Dunai Rita tanárnő, az iskola minőségirányítási munkacsoportjának vezetője invitálta sétára az intézményben, bemutatva nekik azt a belső környezetet, ahol az oktató-nevelő munka folyik. Ezt követően a szülők megismerhették az intézmény nyolc évfolyamra szóló nevelési programját, az oktatásban alkalmazott módszereit, művészeti és versenytevékenységét, eredményeit, valamint a taneszközök korszerűsítéséért, folyamatos fejlesztéséért tett legújabb lépéseit.

A gyermekek ezalatt olyan foglalkozásokon vettek részt, melyek már kicsit az iskolai életet vetítették előre. Az egyházi év előttünk álló időszakának, adventnek jegyében indultak a Szent Imre VÁR-béli kalandozásukra. Énekkel várták az Úr eljövetelét, majd a tornatermi akadálypályán volt szükségük minden ügyességükre. A mozgás után a gondolkodásé volt a főszerep: játékos feladatlapot oldottak meg, a tanító nénik vezetésével ízelítőt kaptak egy iskolai tanóra hangulatából. Ezt követte a kézműves foglalkozás, ahol az adventi ünnepkörhöz illő díszeket készítettek. Ezeket átadták szüleiknek és a délután megtanult dal bemutatása után vidáman és jóízűen fogyasztották el a Szent Imre VÁR vendégeiként az uzsonnát.

Az intézmény legközelebb november 30-án, kedden várja az érdeklődő szülőket a leendő tanító nénik bemutató óráira 8 órától 10 óráig.

 Nagy Anikó, Dunai Rita

Szórólap letöltése >>

 

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk