Véget értek a székesfehérvári adventi programok - beszámoló

2014. 12. 21. | | 2014. 12. 21.

 

 

 

A negyedik gyertyát gyújtotta meg közösen december 21-én Spányi Antal megyés püspök és Cser-Palkovics András polgármester a Városház téri adventi színpadon. Sokan érkeztek a Főtérre, hogy meghallgassák a köszöntőket, az ünnepi műsort.

Cser-Palkovics András polgármester megköszönte Fehérvár polgárainak, hogy az elmúlt hetekben, sokan részt vettek a belvárosi adventi programokban, egy közösségként készültek szent karácsony ünnepére. Köszönetet mondott a Püspökségnek, hogy csodát varázsolt fényekkel, adventi üzenetekkel, színekkel a város központjába. A polgármester azt kérte, a szeretetből adott készületből jusson a családtagoknak, a barátoknak karácsony ünnepén, végül áldott és békés karácsonyt kívánt mindenkinek.

Spányi Antal megyés püspök ünnepi beszédében arról szólt, hogy a negyedik gyertya jelzi, véget ért a készületi idő, amellyel szívünket-lelkünket szerettük volna Krisztus születésének ünnepére, karácsonyra felkészíteni. Számba vettük, kiket szeretnénk megajándékozni, ki felé tudjuk szeretetünket jobban kifejezni. Most elérkezett az ünnep ideje, hamarosan az áldott szent este, amely sokaknak az egész év legszebb pillanata. A főpásztor azt kívánta, a negyedik gyertya fénye ragyogja be életünk minden napját, hogy karácsony szeretetében tudjunk megmaradni, egymással megértőek lenni. Hogy Isten kegyelméből teljes a legyen karácsonykor a béke, a megyés püspök a Főtéren ünneplőkkel elimádkozta az Úr imáját, a Miatyánkot.

A köszöntők után a megyésfőpásztor és Székesfehérvár polgármestere közösen gyújtotta meg a város adventi koszorúján a negyedik gyertyát. Az ünnepség után a Püspökség is bezárta adventi udvarát, befejeződött az adventi fényüzenetek vetítése az épület homlokzatán.

Idén a város polgárai, és mindazok, akik távolabb élnek, meglephették szeretteiket egy különleges ajándékkal. A Püspöki Palota bejárata felett karácsonyi jókívánságokat küldhettek egymásnak, a városnak, távol élő rokonaiknak, ismerősöseiknek. A vetített üzeneteket az internet segítségével bárki követhette, nézhette. Az üzenetek vetítése - a városi díszkivilágítással összhangban - december 31-ig folytatódik, 24-e után már karácsonyi tartalommal.

A város és az egyházmegye jövőre is tervezi adventi rendezvényeit. A Székesfehérvári Püspökség reméli, jövőre még többen élnek a karácsonyi jókívánságok küldésével a Palota homlokzatán.

BPK
Fényképeket készítette dr. Berta Gábor
Videó: Somogyi Tamás és BPK

 


 

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk