Adventi Udvar a püspökségen: megnyitás, cd bemutató - beszámoló

2009. 11. 28. |

 

várakozás 

 

Az első adventi gyertya lángja oszlassa el a sötétséget a mai nyugtalan, békétlen világunkban! Isten szólt hozzánk, megígérte a Megváltót, aki megszabadít bennünket bűn okozta sebeinktől.

Készüljünk békésebben, meghittebben a megígért Megváltóra. Törekedjünk békét teremteni a családunkban, a közvetlen velünk élőkkel, ahogy Jézus mondta: békesség legyen házunkban! - Ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg Spányi Antal megyés püspök a székesfehérvári püspökség szervezésében megnyílt Adventi Udvart.

Az ünnepségen fellépő Szent Imre Óvodások előadása, a be nem fogadott és a szívünkben szállást kereső Isten Fiáról szólt. Műsoruk után Ugrits Tamás irodaigazgató meghívott mindenkit arra a „lelki útra” melyet a Püspökség udvarán készítettek a betérők számára. Az ember nagyságú bábukkal elkészített betlehemhez vezető úton, jókívánság kártyákat helyeztek el, amelyek segítenek felkészülni karácsony békéjének megélésére.

Az első ünnepi gyertyagyújtáson bemutatták a Püspökség és a Vörösmarty Színház közös karácsonyi kiadványát, a Fehérvári Karácsony 2009 Cd-t, amelynek bevételét a Székesfehérvári Szent György Kórház gyermekosztálya számára ajánlják fel. Vasvári Csaba és Juhász Illés színművészek székesfehérvári költők karácsonyi verseit mondták el, a Teleki Blanka Gimnázium diákjai egy karácsonyi dalt mutattak be a lemezről.

Szeretettel hívjuk és várjuk az Adventi Udvarba betérőket.

 

- BPK -
Fényképeket készítette: dr. Berta Gábor

 


 

Adventi udvar nyitvatartása és programjai:
0912adventplakat.pdf (53 kB)
0912adventleporello.pdf (3 MB)

Nyomtatóbarát formában: 
adventiudvar2009nyomtatobarat.pdf (85 kB)

 

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk